Με συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ έληξε χθες η απεργία πείνας της δημοσιογράφου Μαρίνας Βήχου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ έληξε χθες η απεργία πείνας της δημοσιογράφου Μαρίνας Βήχου

Δεκάδες δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες γέμισαν το πεζοδρόμιο μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου τις τελευταίες 13 ημέρες η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου διεξήγαγε τον δικό της προσωπικό αγώνα ενάντια στα πρωτοφανή περιστατικά περιστολής της ελευθερίας του Τύπου που έχουν παρατηρηθεί στη χώρα τον τελευταίο χρόνο.

Η Μαρίνα Βήχου έπαυσε την απεργία πείνας ύστερα από έναν αγώνα που παρά τις προσπάθειες να αποσιωπηθεί, κατάφερε να κερδίσει την προσοχή μεγάλου μέρους των πολιτών της Αθήνας, ενώ τα αιτήματα και οι προβληματισμοί που έθετε και τα οποία απηχούν τις σκέψεις πολλών δημοσιογράφων, έγιναν γνωστά και μέσα από τις σελίδες αρκετών ανεξάρτητων ΜΜΕ.

Σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Μαρίνα Βήχου σταμάτησε την απεργία πείνας, οι συνάδελφοί της συγκεντρώθηκαν έξω από την ΕΣΗΕΑ φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, και τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η προσπάθεια της κ. Βήχου θα συνεχιστεί με διαφορετικές μορφές πάλης.

Στο σημείο στήθηκε βήμα, όπου εκτός από τη Μαρίνα Βήχου χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Χριστόφορος Βερναρδάκης, εκ μέρους του ΜεΡΑ25 η βουλευτής Μαρία Απατζίδη, ενώ εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων μίλησε η Ελένη Μπότση.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ