Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. στο πλευρό των εργαζομένων της PIPE LIFE

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. στο πλευρό των εργαζομένων της PIPE LIFE

Στο πλευρό του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της PIPE LIFE που προχωράει σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από αύριο τάσσεται η ΟΕΧΒΕ.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία δηλώνει την απόλυτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε το Σωματείο από την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της PIPE LIFE έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα ενάντια στην αιφνιδιαστική απόφαση της πολυεθνικής PIPE LIFE (όμιλος Wienerberger) για το κλείσιμο, με διαδικασίες fast truck, του Εργοστασίου Πλαστικών στη Θήβα και την κάλυψη των αναγκών της μητρικής από την παραγωγική δραστηριότητα μονάδων που διατηρεί σε γειτονικές μας χώρες.

Τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας (ενισχυμένη κερδοφορία το πρώτο 9μηνο του 2020 και αυξημένη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα), η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, καθώς και η εντατικοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας (3 βάρδιες/24ωρη λειτουργία) καθιστούν την συγκεκριμένη «επιλογή» ως παντελώς αναίτια και ανεδαφική δημιουργώντας σαφείς συνειρμούς για ανάλγητες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες.

Οι 70 εργαζόμενοι της PIPE LIFE ΕΛΛΑΣ που κατά τη δεκαετία της κρίσης (2010-2019) έβαλαν κυριολεκτικά «πλάτη» για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Εργοστασίου (εκ περιτροπής εργασία ανά τακτά χρονικά διαστήματα), έρχονται σήμερα μαζικά αντιμέτωποι με την ανεργία, την ώρα που η ελληνική θυγατρική εταιρεία έχει ανακάμψει πλήρως οικονομικά και παραγωγικά.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο τον πολυμέτωπο αγώνα του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων PIPE LIFE, προκειμένου να ανατραπεί αυτή η αδικαιολόγητη και αποκρουστική απόφαση για τον «ξαφνικό θάνατο» της PIPE LIFE.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. θα βρίσκεται συνεχώς στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της PIPE LIFΕ συμμετέχοντας δυναμικά στην προσπάθεια διάσωσης του Εργοστασίου και των θέσεων εργασίας.

dikaiologitika.gr