Καθηγητές Φιλεκπαιδευτικής: «Δεν εκβιαζόμαστε από τις ενέργειες της Διοίκησης της Φ.Ε.,»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καθηγητές Φιλεκπαιδευτικής: «Δεν εκβιαζόμαστε από τις ενέργειες της Διοίκησης της Φ.Ε.,»

Σύλλογος Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ): «Δεν εκβιαζόμαστε από τις ενέργειες της Διοίκησης της Φ.Ε., επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας»

Ο Σύλλογος Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ) καταδίκασε κατηγορηματικά την απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών των Αρσακείων Σχολείων μέσω της υποχρέωσης υπογραφής κατάπτυστου κειμένου με το οποίο χαρακτηρίζονται ως «ψευδολογίες» καταγγελίες θυμάτων της «δράσης» Λιγνάδη. (Για το ζήτημα αυτό η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση).

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΣΚΦΕ αναφέρει:

«Η απόπειρα συλλογής υπογραφών συμφωνίας σε ένα κείμενο γενικώς, και στην προκειμένη περίπτωση στο κείμενο που διακινήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης/2/2021 στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εκπαιδευτικών από τη Διοίκηση της Φ.Ε., εγκυμονεί τον κίνδυνο να διχάσει τους συναδέλφους, αφού έμμεσα υπονοεί ότι όποιος δεν υπογράψει το κείμενο αυτό διαφωνεί, αποκλείοντας το δικαίωμα κάποιου να μην θέλει να εκφραστεί δημοσίως, έστω και αν συμφωνεί. Όταν μάλιστα, το έγγραφο αυτό διακινείται μέσω της Διοίκησης της Φ.Ε. καθίσταται αυτόματα εκβιαστικό προς τον κάθε εργαζόμενο για τη μελλοντική του πορεία.

Επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματος μας».