Η BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ εργολαβοποιεί μόνιμες θέσεις εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ εργολαβοποιεί μόνιμες θέσεις εργασίας

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας κάνει λόγο για «..απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και … κατάργηση μόνιμων θέσεων εργασίας .. με προσχήματα και δικαιολογίες από την BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ, με στόχο το κέρδος στις πλάτες των εργαζομένων οι οποίοι καλούνται για ακόμη μια φορά να πληρώσουν το «μάρμαρο» !»

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Αθήνα 11/2/2021

Ενημερωθήκαμε από το Σωματείο Μέλος μας ΣΥΕΠΥ και ΑΛΠΕ ότι η BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕ κάνει στροφή προς εναλλακτικές μορφές ενέργειας, προχωρώντας για ακόμη μια φορά σε«αναδιοργάνωση» με σοβαρό αντίκτυπο στους εργαζόμενους της. Κάνοντας την κρίση ευκαιρία ξανά – και με πρόσχημα την πανδημία – συνεχίζει την επιθετικήσυμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, αυτή την φορά στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης.

Προχθές ήταν η απόσχιση της εταιρείας με 150 εργαζόμενους, χθες ήταν η κρίση με 90εργαζόμενους, σήμερα η πανδημία και η πράσινη ανάπτυξη. Ενώ στο μεσοδιάστημα εργαλοβοποιεί μόνιμες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Η συστηματική απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η κατάργηση μόνιμων θέσεωνεργασίας που γίνεται με προσχήματα και δικαιολογίες από την BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ, έχει μόνο ένα στόχο, το κέρδος στις πλάτες των εργαζομένων οι οποίοι καλούνται για ακόμη μια φορά να πληρώσουν το «μάρμαρο» !

Η εταιρεία οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει το Σωματείο Μέλος μας καθώς και το εργασιακό συμβούλιο και να σταματήσει να σχεδιάζει την κατάργηση επιπλέον θέσεων εργασίας. Οφείλει να σχεδιάσει και να προχωρήσει στην πράσινη ανάπτυξη, επενδύοντας πρωτίστως στους εργαζόμενους που την ανέδειξαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην ανάπτυξή και τηνκερδοφορία της.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πρακτικές της BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στο Σωματείο Μέλος μας με όλες μας τις δυνάμεις στις όποιες αποφάσεις λάβουν , με στόχο την αποτροπή της επίθεσης που δέχονται ξανά οι εργαζόμενοι.