Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Ο λαός και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Ο λαός και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/02 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Η μεγαλειώδης μαζικότατη κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/02 στο κέντρο της Αθήνας, χτυπήθηκε βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής! Οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης έξω από τη Βουλή αλλά και στα Προπύλαια όταν η πορεία αποχωρούσε, χτύπησαν τους φοιτητές που διαδήλωναν για το καθολικό δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση! Στη συνέχεια, όταν η πορεία διαλυόταν στην Ομόνοια,  η ομάδα ΔΡΑΣΙΣ σύμφωνα με τον προσανατολισμό της, έδρασε ξανά σαν ένστολη μηχανοκίνητη «συμμορία»  οδηγώντας δολοφονικά τις μηχανές πάνω στους διαδηλώτές, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας φοιτητές, στέλνοντας άλλους στο νοσοκομείο και άλλους στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσά τους και τον Σ.Π., μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Έτσι θέλει η κυβέρνηση ΝΔ να περάσει αυτό το έκτρωμα, που σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και οι μαθητές και το κίνημα των εργαζόμενων γονιών έχουν απορρίψει. Με ξύλο, συλλήψεις, δακρυγόνα.

Δε μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν! Η γνώριμη εδώ και δεκαετίες κρατική κατασταλτική εκστρατεία που εξαπολύουν με έμμεσους ή άμεσους τρόπους, με εκ των υστέρων στημένες δικογραφίες, ακόμα και για πορείες έναν χρόνο πριν, με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να κατασυκοφαντούν τους αγώνες φοιτητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων, δε θα πιάσει τόποΚανένα φράγμα δεν εμπόδισε ποτέ κανέναν χείμαρρο!

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι δε συναινούν στα σχέδια της κυβέρνησης. Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο δρόμο ενάντια στο σύνολο των μέτρων που καταπιέζουν τις ζωές τους.

Οι Μισθωτοί Τεχνικοί ενώνουμε τη φωνή μας με το μαχόμενο κόσμο της εκπαίδευσης και μαζί με το αγωνιστικό ταξικό εργατικό κίνημα βαδίζουμε στον κοινό δρόμο του αγώνα για παιδεία, εργασία, υγεία για όλο το λαό, μέχρι τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου.

Απαιτούμε:

Άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων! – Να μην απαγγελθούν κατηγορίες!

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές και από όποιον αγωνίζεται!

Επαναφορά του ακαδημαϊκού ασύλου, έξω η αστυνομία με στολή, με πολιτικά ή με όποιο άλλο τίτλο «ειδικού σώματος» φύλαξης, από τα πανεπιστήμια.

Όχι στα συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης και παρακολούθησης

Να μην τολμήσουν να ψηφίσουν το έκτρωμα Κεραμέως Χρυσοχοΐδη. Κατάργηση των ρυθμίσεων εξίσωσης των πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολέγια και όλων των σχετικών νόμων και προεδρικών διαταγμάτων που ενσωματώνουν τις οδηγίες της ΕΕ στην εθνική νομοθεσία

Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων.

Να δοθούν χρήματα, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών

Την κατάργηση των ρυθμίσεων εξίσωσης των πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολέγια και όλων των σχετικών νόμων και προεδρικών διαταγμάτων που ενσωματώνουν τις οδηγίες της ΕΕ στην εθνική νομοθεσία

Την ακύρωση των αντιλαϊκών νόμων, για την υπεράσπιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία των απολύσεων, της εκ περιτροπής εργασίας και της εξαντλητικής τηλεργασίας, της μείωσης μισθών και δικαιωμάτων. Για την υπογραφή ΣΣΕ με αναπλήρωση των απωλειών σε κάθε κλάδο.

Παλεύουμε για την ανατροπή της επίθεσης στο ασφαλιστικό.