Το Σωματείο Εργαζομένων στην Πειραιώς DIRECT SERVICES καταγγέλλει τις αναίτιες απολύσεις!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Σωματείο Εργαζομένων στην Πειραιώς DIRECT SERVICES καταγγέλλει τις αναίτιες απολύσεις!
  • Με δύο ανακοινώσεις τους το Σωματείο Εργαζομένων στην Πειραιώς DIRECT SERVICES καταγγέλλει τις αθέμιτες πρακτικές της Τράπεζας Πειραιώς η οποία προχώρησε σε αναίτιες απολύσεις 30 εργαζόμενων της PDS μέσα στις γιορτές!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:

Ανακοίνωση Νο 31
09/12/2020


Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για ένα συμβάν που έλαβε χώρα χθες, 08/12/2020.
Συγκεκριμένα, στέλεχος της Τράπεζας επικοινώνησε ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ με Συναδέλφους μας, εργαζομένους στην P.D.S.
και τους ενημέρωσε για την λήξη της «συνεργασιακής τους σχέσης», ενώ παράλληλα τους παρέπεμπε να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με την P.D.S..
Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι σύννομη με την ισχύουσα σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία, καθώς ο εργοδότης (εν προκειμένω η Διεύθυνση Προσωπικού της PDS, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία
ενέργεια) είναι, αποκλειστικά, ο αρμόδιος να ενημερώσει τους εργαζομένους της για όποια σχετική εξέλιξη.
Επιπλέον αντανακλά μια εικόνα απαξίωσης της πολυετούς προσφοράς των εργαζομένων της PDS στην προσπάθεια της Τράπεζας να καταστεί μια εκ των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, καθώς ουδείς αναλαμβάνει να παράσχει μια επίσημη, έγκαιρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Εν μέσω πανδημίας και λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ορισμένοι, χωρίς σχετική αρμοδιότητα, αποφάσισαν να ενημερώσουν εργαζόμενους επί πολλά έτη, πως δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται και πως δεν υπάρχει θέση στην Τράπεζα για αυτούς.
Ο σύλλογος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών που δεν συνάδουν με το εργασιακό περιβάλλον μιας τράπεζας όπως η Πειραιώς που θέλει να διεκδικεί τον όρο «η πρώτη τράπεζα».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΟΛΑ ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΕΣΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

Ανακοίνωση Νο 32
10/12/2020
Συνάδελφοι,


Σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης και κατόπιν επικοινωνίας με τον κο Τόλλη μέλος Δ.Σ της P.D.Services, μας επικοινώνησε πως υπάρχει πρόσφατη επιχειρησιακή απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε λήξη της εργασιακής σχέσης σε συγκεκριμένο αριθμό συναδέλφων , περίπου 30, οι οποίο προέρχονται από καταστήματα που κλείνουν σύντομα καθώς και από εσωτερικές μονάδες στις οποίες έχει μειωθεί ο όγκος εργασιών.
¨Όπως μας επικοινώνησε, τόσο ή ICAP όσο και η Τράπεζα δεν μπορεί να τους απορροφήσει σε εργασίες άλλων θυγατρικών της επικαλούμενοι τις μειωμένες ανάγκες εργασίας που υπάρχουν αποτέλεσμα των συνθηκών οι οποίες έχουν προκύψει από την πανδημία.
Οι ενέργειες αυτές στους εργαζόμενους της P.D.S έρχονται ως συνέχεια των ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια του σχέδιού μετασχηματισμού της για το ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας (πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, αντιμετώπιση συναδέλφων της Τράπεζας σε καταστήματα που κλείνουν κτλ.)
Σε μια προσπάθεια να βαπτίσει την απώλεια εργασίας ως οικειοθελής αποχώρηση, δίνεται η δυνατότητα αποζημίωσης στους συναδέλφους της PDS της σχεδόν διπλάσιας ως νόμιμης από το νόμο αποζημίωσης.
Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά η Τράπεζα αδιαφορεί για τους ανθρώπους που την στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, επιφυλάσσοντάς μια αντιμετώπιση κακόπιστη και μη ηθική , νόμιμη ωστόσο καθώς της δίνεται αυτή η δυνατότητα, ενώ παράλληλα οδηγεί στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια το προσωπικό.
Το σωματείο μας είναι σε επικοινωνία με τους υπόλοιπους συλλόγους της Τράπεζας , το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Χρηματοπιστωτικό προκειμένου να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώριά αντίδρασης, ενώ θα σας ενημερώνει για τις όποιες εξελίξεις.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΟΛΑ ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΕΣΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ