Χαμένες 10.000 θέσεις εργασίας, με ευθύνη Μενδώνη!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χαμένες 10.000 θέσεις εργασίας, με ευθύνη Μενδώνη!
  • SOS εκπέμπουν οι κινηματογράφοι όλης της χώρας και θέτουν σε κίνδυνο περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας. Η πανδημία, σε συνδυασμό με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της, έχουν πλήξει θανάσιμα τον κλάδο, με πολλές επιχειρήσεις να σκέφτονται ακόμα και το «λουκέτο»!

Υπολογίζεται ότι ο τζίρος έχει κάνει «βουτιά» και από τα 55 εκατ. ευρώ του 2019, είναι ζήτημα αν θα φτάσει στα 15 εκατ. ευρώ, στο τέλος του τρέχοντος έτους…

Οι θερινοί κινηματογράφοι, που άνοιξαν με σημαντικούς περιορισμούς, πρόσφεραν «μικρή ανάσα». Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι καταγράφηκε μείωση στα επίπεδα του 60%, στην προσέλευση των θεατών!

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον κλάδο βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος. Ένας κλάδος που «χτυπήθηκε» τα προηγούμενα χρόνια από τις ψηφιακές πλατφόρμες παραγωγής ταινιών (πχ Netflix), από αντίστοιχες πλατφόρμες στην κινητή τηλεφωνία και φυσικά από το «μόνιμο πρόβλημα» της «πειρατείας» από το διαδίκτυο…

Οι ιδιοκτήτες των κινηματογράφων απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα μέτρα που έχει λάβει. Τονίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί εξ αυτών, που δεν έχουν έσοδα από τον περασμένο Μάρτιο! Άρα, ακόμα και αυτό το μέτρο της μείωσης ενοικίου κατά 40%, δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Η απόφαση που ελήφθη ώστε να ανοίξουν οι χειμερινοί κινηματογράφοι με μειωμένη δυναμικότητα, μόλις στο 30% των θέσεων, αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους θεατές, επίσης αναμένεται να αποτελέσει τροχοπέδη στα έσοδα του κλάδου. Άλλωστε είναι τόσο περιορισμένη η παραγωγή νέων ταινιών, που οι περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες θα αναλωθούν στις επαναλήψεις. Άρα, ο κίνδυνος να μπουν «λουκέτα» ακόμα και σε μεγάλους κινηματογράφους είναι ορατός.

www.asfalistiko.gr