Το ΣΕΧΩΧΟ στηρίζει το 3ήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΣΕΧΩΧΟ στηρίζει το 3ήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων!

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού στηρίζει το 3ήμερο κινητοποιήσεων (7-8-9 Ιούλη) ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων!

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών είναι ασύλληπτα. Βιώνουμε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Βαλλόμαστε από όλα τα μέτωπα, με αθέμιτα μέσα. Εντός του καλοκαιριού, βαίνει προς ψήφιση, σε Βουλή με περιορισμένο αριθμό βουλευτών, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις, ένα νομοσχέδιο που μάλλον βγήκε από το – όχι και τόσο – σκονισμένο χρονοντούλαπο της δικτατορίας.

Σε μία περίοδο με τόσο έντονη κρατική καταστολή, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί την κορυφή ενός σκόπιμα κακοσχεδιασμένου jenga, που θα κατεδαφιστεί και θα συνθλίψει τους ανθρώπους της πάλης και του αγώνα, τους ανθρώπους που αντιστέκονται και διεκδικούν, προσβάλλοντας ανερυθρίαστα το άρθρο 11 του συντάγματος περί προστασίας του δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θέτει την άσκηση του δικαιώματος υπό την αίρεση διοικητικής έγκρισης, δηλαδή καθιστά απαραίτητη την άδεια της αστυνομίας, ορίζει την υποχρέωση καθορισμού οργανωτή της διαδήλωσης, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος με την προσωπική του περιουσία για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί κατά τη διάρκεια και τέλος, καθιστά τη συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα.

Το μέτρο της απαγόρευσης συνάθροισης δύναται να ληφθεί μεταξύ άλλων και όταν “απειλείται η κοινωνικοοικονομικη ζωή συγκεκριμένης περιοχής”. Οι ζωές μας όμως είναι πάνω από τα κέρδη τους…

Κανένας περιορισμός δεν είναι αθώος κυρίως όταν αφορά σε καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων. Βλέπουμε πως με προσεχτικές κινήσεις, σιγά-σιγά, αλλά με περισσή επιμέλεια, οδηγούμαστε σε μία νέα εποχή, που όλα όσα θεωρούσαμε φαιδρά και απίθανα να συμβούν, τα συναντούμε σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Δεν ανεχόμαστε τη φίμωσή μας. Δεν ανεχόμαστε καμία στέρηση της ελευθερίας μας και του τρόπου που διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Δεν υποχωρούμε στην τρομοκρατία τους. Οι δρόμοι ήταν, είναι και θα είναι δικοί μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού καλεί στις συγκεντρώσεις Τρίτη 7/7 και Πέμπτη 9/7 στις 19:00, Προπύλαια.

Η τέχνη στο δρόμο, η αλληλεγγύη το όπλο μας.