Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕTE (πρώην ΕΘΝΟDATA): Σε εγρήγορση για την προστασία όλων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕTE (πρώην ΕΘΝΟDATA): Σε εγρήγορση για την προστασία όλων

Συνάδελφοι -ισσες,

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο του κου Βοηθού Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και θέσαμε τα παρακάτω θέματα:

Το πλάνο αποσυμφόρησης των χώρων εργασίας δεν έχει εφαρμοστεί σε όλες τις διευθύνσεις και υποδιευθύνσεις. Ενώ σε κάποιους χώρους, διευθύνσεις, υποδιευθύνσεις, τμήματα, έχουν δοθεί οδηγίες και διευκολύνσεις ώστε οι συνάδελφοι –ισσες να εργάζονται από το σπίτι ή/και να προσέρχονται εναλλάξ αυτό δεν είναι κοινή πρακτική σε όλη τη Τράπεζα. Όμως είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός των εργαζομένων στον χώρο δουλειάς και να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις από και προς την εργασία.

Θέσαμε το ζήτημα ότι δεν είναι απαραίτητο να διεκπεραιώνονται όλες οι υποθέσεις άμεσα αλλά να γίνεται επιλογή αυτών μόνο που είναι επείγουσες και δεν μπορούν να αναβληθούν. Επειδή το επόμενο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι θα κορυφωθεί η κρίση της πανδημίας, τώρα και όχι αργότερα είναι ανάγκη να μειώσουμε τις πιθανότητες μετάδοσής της, τώρα και όχι αργότερα θα πρέπει να περιορίσουμε την αυξητική τάση των κρουσμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι σε κάποιες διευθύνσεις έχουν δοθεί οδηγίες προς αυτή την κατεύθυνση όμως η αντιμετώπιση δεν είναι ομοιόμορφη.

Επισημάναμε το γεγονός ότι τα μέτρα φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιρειών σαν να μην είναι και αυτοί εργαζόμενοι –ες στον ίδιο χώρο, σαν να μην είναι συνάδελφοί μας. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αυτοί –ες που μένουν πίσω για να κάνουν τη δουλειά που δεν γίνεται εξ αποστάσεως, χωρίς δυνατότητα εναλλαγής. Αν δεν θέλουμε να το δούμε ανθρωπιστικά και συναδελφικά ας σκεφτούμε ότι επειδή χρησιμοποιούν περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι ιδιωτικά αυτοκίνητα έχουν αυξημένες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό άρα θα έπρεπε να είναι ίσως οι πρώτοι που θα διευκολύνονται να μείνουν σπίτι. Επίσης η πρόσβαση τους σε ιατρική φροντίδα (δεν είναι ενταγμένοι στο ΤΥΠΕΤ) δεν είναι τόσο εύκολη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επιβαρύνει υπέρμετρα τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να επικοινωνούν άμεσα με το Σύλλογό μας για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει. Επειδή και τα μέλη του ΔΣ εργάζονται με τηλεργασία μπορείτε εναλλακτικά να επικοινωνείτε και στο παρακάτω τηλέφωνο ( 6976 855566 Λαζαροπούλου Γιώτα).

20-3-2020

Το Δ.Σ.