Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, από τα «μεγάλα λόγια» και τις υποσχέσεις να περάσουν ΑΜΕΣΑ στα ΕΡΓΑ αναγνωρίζοντας τον Αγώνα των Υγειονομικών…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας, από τα «μεγάλα λόγια» και τις υποσχέσεις να περάσουν ΑΜΕΣΑ στα ΕΡΓΑ αναγνωρίζοντας τον Αγώνα των Υγειονομικών…

Με την Πανδημία του Κορονοϊού σε εξέλιξη, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Υγεία δίνουν τον Αγώνα τους για την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων, καθώς και τη Νοσηλεία σε όσους χρειάζεται. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τη σχετική ανεπάρκεια των αναγκαίων μέτρων προστασίας, καθημερινά οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορούν από τη μία να διερευνούν και να αντιμετωπίζουν  τα ύποπτα κρούσματα που προσέρχονται και από την άλλη να νοσηλεύσουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, όσους χρειάζονται Νοσηλεία. Ήδη η καθημερινή γεωμετρική αύξηση νέων κρουσμάτων Κορωνοϊού, αποδεικνύει ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τη πορεία του ιού και την προσπάθεια αναχαίτισης του.

Η Κυβέρνηση και ΟΛΑ τα κόμματα, με ανακοινώσεις εξυμνούν το έργο και την αυταπάρνηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Υγεία. Πέρα όμως από τα εύσημα και την καθολική αναγνώριση του έργου που οι εργαζόμενοι επιτελούν,  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, να σταθούν με σοβαρότητα στα διαχρονικά αιτήματα των Εργαζομένων στην Υγεία και να ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ για ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ το επόμενο διάστημα. Με Διακομματική συναίνεση να προχωρήσουν χθες στις αναγκαίες παρεμβάσεις και τις  Νομοθετικές  Πρωτοβουλίες:

Να βγει ΧΘΕΣ η Προκήρυξη για τις 1350 Μόνιμες Προσλήψεις (που εκκρεμούν από το Μάιο του 2019..) και να προγραμματιστούν τον επόμενο μήνα, οι 2500 Θέσεις(1000 Γιατρών και 1500 Λοιπού Προσωπικού) του 2020. Η διακηρυγμένη συναίνεση της Αξιωματικής   Αντιπολίτευσης διευκολύνει την ΑΜΕΣΗ υλοποίηση τους.

Να διασφαλιστεί η συνέχεια των συμβάσεων ΟΛΩΝ των Επικουρικών που ήδη υπηρετούν στην Υγεία. Να βγει ΑΜΕΣΑ νέα Προκήρυξη για Επικουρικούς Γιατρούς. Να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις στα ΤΕΠ.

Να  προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι 2000 Θέσεις Επικουρικού Προσωπικού, ώστε έως το τέλος του Μαρτίου  να είναι στο Νοσοκομείο. ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ η αναγκαία χρηματοδότηση από το Προϋπολογισμό. Να υπάρχει πρόβλεψη και χρηματοδότηση, όπου προκύπτουν ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, τα Νοσοκομεία να μπορούν να προσλαμβάνουν όσο προσωπικό χρειάζονται.

Να υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να βγουν ΑΜΕΣΑ τα αποτελέσματα της 2Κ από το ΑΣΕΠ, κλείνουν ήδη ένα χρόνο. Να διοριστούν οι συνάδελφοι με τους προσωρινούς Πίνακες, όπως προβλέπεται. Να καλυφθούν οι 1116 Θέσεις με νέο Επικουρικό Προσωπικό με 2ετής συμβάσεις.

Το πρόγραμμα για ωφελούμενους του ΟΑΕΔ, που έχει χιλιάδες θέσεις για την Υγεία, να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ, με στόχο την ενίσχυση των Δημόσιων Μονάδων Υγείας.

Όσο δε αφορά την επάρκεια των μέτρων προστασίας, οφείλει η Κυβέρνηση να διασφαλίσει την ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ σε ΟΛΕΣ τις Μονάδες Υγείας. Δεν μπορεί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, οι εργαζόμενοι να μην έχουν όλα τα αναγκαία εφόδια για να αισθάνονται οι ίδιοι ασφαλείς και να ασκούν τα καθήκοντα τους όπως προβλέπονται.

Τέλος, αναγκαίες είναι και Νομοθετικές Πρωτοβουλίες:

Να υπάρξει τροπολογία για Ειδική Μοριοδότηση ( στα πρότυπα της 2Κ/2019) των 4000 εργαζομένων του ΟΑΕΔ που συμπληρώνουν 4 χρόνια εργασίας στην Υγεία, σαν ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της συνεισφοράς τους στην επιβίωση του Συστήματος και στη βελτίωση των παρεχόμενων Υπηρεσιών.

Τέλος, ήρθε η ΩΡΑ να δοθεί λύση σε ένα διαχρονικό αίτημα των εργαζομένων στην Υγεία. Η αναγνώριση ΟΛΗΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, με αφορμή την αντιμετώπιση του Κορονοϊού, των συνθηκών εργασίας των Εργαζομένων στην Υγεία, κάνουν επίκαιρο το αίτημα ΕΝΤΑΞΗΣ μας στα ΒΑΕ εδώ και τώρα!!. Με Ειδική Διάταξη ( όπως έγινε με τους ΟΤΑ το 2005) και με διασφαλισμένη τη Διακομματική συναίνεση οφείλει η Κυβέρνηση να το ανακοινώσει ΑΜΕΣΑ, αναγνωρίζοντας επιτέλους το δύσκολο έργο που ασκούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία. Τώρα είναι η ώρα των έργων…