Τέλη Ιουλίου η πληρωμή της Γ’ δόσης για το Επίδομα Παιδιού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τέλη Ιουλίου η πληρωμή της Γ’ δόσης για το Επίδομα Παιδιού

Τέλη Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή της Γ’ δόσης 2018 Επιδόματος Παιδιού και συγκεκριμένα από 25 έως 27 Ιουλίου 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους εκατόν ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ (180.000.000) σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Φ. 220 ΚΑΕ 2476 οικονομικού έτους 2018), προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού τρίτου διμήνου 2018, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών. Η πληρωμή της τρίτης δόσης αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2018.

Προϋποθέσεις για την καταβολή είναι:

  • εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση 2018
  • να έχει υποβληθεί αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου 2018

Ακολούθως, θα καταβληθούν -όπως προβλέπεται- και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτούντες/υπόχρεοι να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα. Ο έλεγχος της μόνιμης και συνεχούς διαμονής του δικαιούχου καθώς και των εξαρτώμενων τέκνων του στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία πέντε (5) έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης, γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ιδίων ή των συζύγων τους/ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης. Τα τέκνα τους να είναι εξαρτώμενα και να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι όσοι υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και τα εισοδηματικά κριτήρια του άρθρου 214 του ν. 4512/2018 (Α’ 5).

 

asfalistiko.gr