Επεισόδια και τραμπουκισμοί σε βάρος επιθεωρητών του ΣΕΠΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επεισόδια και τραμπουκισμοί σε βάρος επιθεωρητών του ΣΕΠΕ
Photo: αρχείο dikaiologitika

Επεισόδια και τραμπουκισμοί από εργαζόμενους σε εργαζόμενους και σε βάρος των Επιθεωρητών Εργασίας που υπέστησαν λεκτικές και σωματικές επιθέσεις, σημειώθηκαν χθες στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου-Μήλου.

Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια διαδικασίας εργατικής διαφοράς την οποία είχαν αιτηθεί εργαζόμενοι του Νεωρίου Σύρου.

Η προγραμματισμένη εργατική διαφορά κατέστη αδύνατο να διενεργηθεί καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας «εκδηλώθηκαν ακραίες συμπεριφορές από εργαζομένους που ανήκουν στο εργοστασιακό σωματείο του Νεωρίου, οι οποίοι δεν είχαν κανένα λόγο να παρευρίσκονται στο χώρο».

Οι ενέργειες των Επιθεωρητών Εργασίας ήταν σε συντονισμό τόσο με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου όσο και με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε., οι οποίοι, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, θεώρησαν ως προτιμητέα λύση την αναβολή της εργατικής διαφοράς, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες δε μπορούσε να συνταχθεί οποιοδήποτε πρακτικό.

Το Υπουργείο Εργασίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς. Δηλώνει επίσης την αμέριστη συμπαράσταση του στα στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας που προσπάθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Καλεί, τέλος, τα μέρη να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά με εμπρηστικού τύπου ανακοινώσεις και καταγγελίες. Καλεί επίσης όλους να λάβουν υπόψη τους ότι η όποια λύση της «κρίσης» του Νεωρίου δε μπορεί να νομιμοποιεί τραμπουκισμούς και ακραίες συμπεριφορές.

Αναδημοσίευση από : dikaiologitika.gr