ΟΙΕΛΕ: Σημαντική εγκύκλιος του Υπ. Εργασίας για την ασφάλιση των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΙΕΛΕ: Σημαντική εγκύκλιος του Υπ. Εργασίας για την ασφάλιση των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε την  απόφαση 33777/878/27-6-2018 που αφορά στην ασφάλιση των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Η εγκύκλιος αυτή έρχεται να διορθώσει το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους εκπαιδευτικούς μερικής απασχόλησης  όταν με την εγκύκλιο 45/7-12-2017 του ΕΦΚΑ άλλαξε επί τα χείρω ο τρόπος υπολογισμού των ημερών ασφάλισης των εκπαιδευτικών

Άμεση συνέπεια της εφαρμογής της εγκυκλίου ήταν η μεγάλη συρρίκνωση του αριθμού των ενσήμων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται όχι μόνο η συγκέντρωση ενσήμων για τη σύνταξη αλλά και το δικαίωμα των συναδέλφων να λάβουν, ή όχι το επίδομα ανεργίας με τη λήξη της σύμβασής τους. Δεύτερη συνέπεια ήταν ότι πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να καταβάλουν οι ίδιοι εισφορές από την τσέπη τους προκειμένου να τους δηλώνει ο εργοδότης περισσότερες ώρες την εβδομάδα!

Η σημερινή εγκύκλιος έρχεται να αποκαταστήσει αυτή την αδικία. Το Υπουργείο Εργασίας, αναγνωρίζοντας, την ιδιαιτερότητα των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια Δ.Ε. και στα ΚΞΓ, τους επιστρέφει στις προηγούμενες διατάξεις.

 

Δείτε ΕΔΩ  την εγκύκλιο