Απόφαση κόλαφος κατά της ΟΜΕ-ΟΤΕ δικαιώνει τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απόφαση κόλαφος κατά της ΟΜΕ-ΟΤΕ δικαιώνει τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΕ

Η προσπάθεια σπίλωσης, κατασυκοφάντησης, φίμωσης και χειραγώγησης του ιστορικού μας σωματείου κατέπεσε.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι: Η απόφαση του συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την αποβολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ πρέπει να ΑΚΥΡΩΘΕΙ διότι οι όλες οι αιτιάσεις κρίθηκαν αβάσιμες και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν και ως σπουδαίοι λόγοι που να εμπίπτουν  στο άρθρο 88.

Ακόμα και ο ισχυρισμός της υπεράσπισης της ΟΜΕ-ΟΤΕ: ότι σε περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή μας θα ανατραπεί η ομαλή λειτουργία της και θα επέλθει παράλυση της δραστηριότητάς της, αφού ήδη έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από το συνέδριό της κατά το οποίο εκλέχθηκε το ΔΣ της και διότι θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη σε αυτή, δεν ήταν ικανός να αλλάξει την θετική έκβαση για εμάς.

Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Δ.Φούκας και Β.Κατσαρός) δεν αντιλαμβανόταν ότι με την παραπλάνηση των 37 συναδέλφων που εισηγήθηκαν την αποβολή, θα έβαζαν σε περιπέτειες την ΟΜΕ-ΟΤΕ; Πρόκειται για ανικανότητα ή αλαζονεία;

Νιώθουμε δικαιωμένοι καθώς η αδικία αποκαταστάθηκε. Ο Σύλλογος επιστρέφει στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος γιατί πιστεύει στον θεσμό αλλά όχι στα συγκεκριμένα πρόσωπα. Η σημερινή ηγεσία και κατάσταση όπου η αλαζονεία πλεονάζει και ο φιλεργοδοτικός οίστρος είναι στα ύψη,  είναι η χειρότερη όλων των εποχών και θα αγωνιστούμε να την ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!

Απαιτούμε άμεσα επανάληψη του εκλογικού συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ καθώς αμφισβητείται η νομιμότητα των αποφάσεων αυτού, η εκλογή του σώματος του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και το κύρος των αποφάσεων του ΔΣ που έχουν ληφθεί.

Για το Δ.Σ.

 Ο  Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
                                        
 Αλεξίου  Άρης Παναγιωτίδου Βαρβάρα

Ο δρόμος προς την πανηγυρική δικαίωση

Ο αγώνας δικαιώνεται στους δρόμους κι ενίοτε στα δικαστήρια. Η ηγεσία της φιλεργοδοτικής Ενιαίας Δύναμης που έχει καταστρέψει χιλιάδες εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ αρχικά κάνοντας συμβιβασμό με την διοίκηση παρά την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση του 2019 , στην συνέχεια μεταφέροντάς τους στις θυγατρικές και με αποκορύφωμα την υπογραφή των επαίσχυντων ΣΣΕ, που διέγραψε το σωματείο μας από την ΟΜΕ-ΟΤΕ χάνει πανηγυρικά την μια δικαστική μάχη μετά την άλλη.

  • 1η Δικαίωση: Διακοπή της διεξαγωγής με παράνομο τρόπο των ενιαίων εκλογών Υγείας & Ασφάλειας σε ΟΤΕ & COSMOTE
  • 2η Δικαίωση: Κρίθηκε παράνομη η διαγραφή του Συλλόγου μας από την ΟΜΕ-ΟΤΕ

Πως οδηγηθήκαμε στην αποβολή:

Όλα ξεκίνησαν στις 25 Ιανουαρίου 2022 όταν τριάντα επτά συνάδελφοι εισηγήθηκανμε αβάσιμες, αίολες και ανούσιες κατηγορίες την ΔΙΑΓΡΑΦΗ του σωματείου μας από την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Του μοναδικού επιχειρησιακού σωματείου που δεν ελέγχει η Ενιαία Δύναμη της Εργοδοσίας. Ακολούθησε το 47ο Τακτικό Εκλογικό Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ στις 18/2/2022 όπου εκεί σύσσωμη η γαλαζοπράσινη φιλεργοδοτική συμμαχία όχι μόνο ψήφισε την αποβολή μας αλλά χειροκροτούσε και στην αναγγελία του αποτελέσματος!!! Ούτε στην ΧΟΥΝΤΑ ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα δεν υπάρχει τέτοια απόπειρα σπίλωσης αλλά και ΦΙΜΩΣΗΣ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και του δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου.

Ποιοι ήταν οι ουσιαστικοί λόγοι της διαγραφής;

  • Δεν συμφωνούσαμε με την φιλεργοδοτική στάση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και ασκούσαμε δριμεία κριτική στα κακώς κείμενα. Θυμίζουμε: μεταφορά συναδέλφων στις θυγατρικές, απώλεια κεφαλαίου αλληλοβοήθειας, απώλεια λογαριασμού νεότητας, ονομαστικής άδειας, των 7 τακτικών μισθών στην αποζημίωση απόλυσης, δικαίωμα απόλυσης από τον προϊστάμενο, επαναφορά του 8ωρου με μειωμένες όμως αποδοχές (άρα μειωμένη αποζημίωση εργατοώρας) ατομικές συμβάσεις με προσωπικές διαφορές για όλες τις θυγατρικές κ.α.
  • Καταγγείλαμε επανειλημμένα την μη εφαρμογή του καταστατικού για τις συνεδριάσεις των οργάνων
  • Διαφωνούσαμε με την διαχείριση των οικονομικών της
  • Επιμέναμε για την μετατροπή της σε ΚΛΑΔΙΚΗ και την εγγραφή σε αυτήν σωματείων εκτός ομίλου. Με την σημερινή της μορφή δεν έχει λόγο ύπαρξης δεδομένου ότι υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία που υπογράφουν επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις.
  • Καταγγείλαμε τα Bonus των συνδικαλιστών
  • Δεν δεχθήκαμε την χειραγώγηση του σωματείου μας από την ΟΜΕ-ΟΤΕ
  • Στείλαμε εξώδικο για να καταγγείλουμε την μαζική μεταφορά των μελών με λίστα από το ένα σωματείο στο άλλο (από ΠΕΤ σε ΠΑΣΕ, από ΠΑΣΕ στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, από ΠΑΣΕ στην e-VALUE κτλ) χωρίς την σύμφωνη θετική γνώμη τους.
  • Ενοχλούμε γιατί αγωνιζόμαστε ανιδιοτελώς χωρίς κανένα προνόμιο για τα δίκαια και τα συμφέροντα των εργαζομένων ενώ αυτοί:
    • Διατηρούν απαλλαγές για τους ιδίους,
    • Έχουν αυτοκίνητα με κάρτες βενζίνης με αποκορύφωμα τον πρόεδρο και γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ που έχουν SUV καλύτερο κι από αυτά των διευθυντών!
    • Παίρνουν ανταλλάγματα από την διοίκηση όπως μεταφορά συνδικαλιστών της Ενιαίας Εργοδοτικής Δύναμης ή συγγενικών τους προσώπων στην μητρική
    • Κι ενίοτε κάνουν κανένα reunion party στον ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ με τους συμμαθητές τους

Μετά την επίδοση της απόφασης του συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ στο Σύλλογό μας κι αφού δεν εισακουστήκαμε στην απολογία μας, αναγκαστήκαμε να αποταθούμε στην δικαιοσύνη για να λάμψη η αλήθεια όπου και δικαιωθήκαμε!

Ευχαριστούμε θερμά τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην ομοσπονδία ( ΕΣΚ , Ενωτική Συνεργασία-ΑΣΕ, Ενωμένοι Εργαζόμενοι) τον σύλλογο του ΠΣΕΠ-ΟΤΕ, το ΕΚΑ που μας συμπαραστάθηκαν στην Δίκαιη δικαστική  μας διαμάχη και δεκάδες άλλα σωματεία αλλά κυρίως όλα τα μέλη μας και τους συναδέλφους για τα μηνύματα συμπαράστασης.

Για τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΕ

 Ο  Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
                                        
 Αλεξίου  Άρης Παναγιωτίδου Βαρβάρα