ΣΜΤ: Τα εργασιακά σωματεία θα προστατεύσουν το Άσυλο! Συμμετέχουμε στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 27/09 στις 7 Μ.Μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΜΤ: Τα εργασιακά σωματεία θα προστατεύσουν το Άσυλο! Συμμετέχουμε στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 27/09 στις 7 Μ.Μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών:

Με εντολή της κυβέρνησης, ξεδιπλώνεται ένα κρεσέντο βίας και καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που παλεύει ενάντια στην πολιτική της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΟΠΠΙ από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου. Τα ΜΑΤ και οι άλλες αστυνομικές ομάδες επιτίθενται, δέρνουν και συλλαμβάνουν στο σωρό, με αποκορύφωμα την επίθεση σε συναυλία αλληλεγγύης στο ΑΠΘ ρίχνοντας χημικά μέσα σε 5000 κόσμο!

Η μαζική αντικατασταλτική πορεία που καλέστηκε την επόμενη μέρα στην Αθήνα χτυπήθηκε άγρια. Ήδη από την αρχή ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους για να εμποδίσουν την πορεία να πραγματοποιηθεί. Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν στο δρόμο τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην πορεία με χημικά, ξύλο και αύρες τραυματίζοντας διαδηλωτές και στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο.

Ενώ ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαντάει με βία και καταστολή απέναντι σε όποιον διεκδικεί. Πρόθεση της, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνεται, αλλά να θωρακίσει και να «περιφρουρήσει» την πολιτική της επιχειρηματικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης από τη νεολαιίστικη αμφισβήτηση και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Παράλληλα με τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης προχωρά η διάσπαση του επιστημονικού αντικειμένου με τη διαμόρφωση «πτυχίων-σούπα», που δεν εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα και δημιουργούν στρατιά αποφοίτων και νέων εργαζόμενων «έτοιμων» προς εκμετάλλευση από την εργοδοσία.

Ακριβώς επειδή σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο δεν «χωρούν» οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις των φοιτητών, η κυβέρνηση επιχειρεί νέο χτύπημα στους Φοιτητικούς Συλλόγους. Ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, θεσμοθετώντας την υποχρεωτική κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου για την εκλογή «συμβουλίου φοιτητών». Παρεμβαίνει έτσι στην εσωτερική λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων, περιορίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία τους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Με το δόγμα “νόμος και τάξη” η κυβέρνηση επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να τσακίσει την ογκούμενη λαϊκή και νεολαιίστικη δυσαρέσκεια, να επιβάλλει βίαια την αντιδραστική πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Αποτελεί κομμάτι του puzzle των χουντικής έμπνευσης μέτρων απαγόρευσης διαδηλώσεων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, του νόμου Χατζηδάκη σε συνέχεια του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την επίθεση στα σωματεία, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών τους διαδικασιών, και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος και τους εργοδότες.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τα σωματεία και το εργατικό κίνημα στηρίζει τους φοιτητικούς συλλόγους και μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο! Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Απαιτούμε :

Καλούμε σε συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ. στα Προπύλαια

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ –ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!