ΠΟΣΠΕΡΤ: Επιβράβευση στην αναξιοκρατία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Επιβράβευση στην αναξιοκρατία

Αποτελεί πρόκληση η Απόφαση με Α.Π. 4597/17-02-2022 (πρακτικό 288/16-02-22) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ με την οποία εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος ως επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση ΚΥΑ για την αύξηση των αποδοχών των στελεχών που σχεδιάζουν, διευθύνουν και  ασκούν διοίκηση, σύμφωνα με το Νόμο Λιβάνιου.

Η Διοίκηση που είναι η μόνη υπεύθυνη για την αρνητική κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους εργαζόμενους για την ΣΣΕ.

  • Που μετατρέπει την ΕΡΤ στον παράδεισο της εκμετάλλευσης με την τακτική του outsourcing κρατώντας την παράλληλα στην πλήρη αναξιοπιστία.
  • Που μεθοδικά και αποτελεσματικά συρρικνώνει με τον κανόνα των μηδενικών προσλήψεων ικανού και αναγκαίου προσωπικού το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας αποδυναμώνοντας τις δομές της.
  • Που νοιάζεται μόνο για την εξασφάλιση των δικών της παχυλών απολαβών, ουσιαστικά για το περαιτέρω προκλητικό άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στους περιούσιους και εκλεκτούς της κυβέρνησης και τους πληβείους εργαζόμενους στην παραγωγή.

Την ίδια στιγμή που ούτε καν ιδρώνει το αφτί τους για τα υπέρογκα κόστη λόγω αύξησης της τιμής των καυσίμων που επωμίζονται οι συνάδελφοι για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους και χρηματοδοτούν το έργο της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, που στις επίκαιρες αποστολές, στις δύσκολες εμπόλεμες συνθήκες, ζητούν αποδείξεις αγοράς για τα κράνη, τα γιλέκα και τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι.

Την ίδια στιγμή που η αν-«αποτελεσματικότητα» στην άσκηση υπεύθυνης διοίκησης κατάφερε να θέτει επανειλημμένα εκτός λειτουργίας το streaming server μετάδοσης προγραμμάτων τηλεόρασης και ραδιοφώνου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αποκορύφωμα; Η ασύγχρονη με την ανάγκη της επικαιρότητας απόφαση συντήρησής του και μη μετάδοσης, επάνω στις πρώτες επίμαχες ώρες έναρξης, της παγκοσμίου και άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος, εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Για όλα αυτά και άλλα πολλά που κατά καιρούς η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει, αλλά και για την τελευταία απαράδεκτη Απόφαση να κλείσει το Κέντρο Εκπομπής Βραχέων Κυμάτων στην Αυλίδα, φαίνεται πως έφτασε η ώρα της υλικής – χρηματικής επιβράβευσης της Διοίκησης και των Διευθυντικών στελεχών της, ώστε να συμβαδίζουν με τα Golden Boys του ΕΦΚΑ.  

Τι κι αν άγονται και φέρονται, όταν με την ανάκληση της απόφασης παύσης λειτουργίας των κεραιοσυστημάτων Μεσαίων Κυμάτων στην Κομοτηνή, αναγνωρίζουν  τις λαθεμένες και επικίνδυνες υπηρεσίες τους, αποδεικνύοντας την ανυπαρξία στον στρατηγικό σχεδιασμό;

Οι καλοί υπηρέτες και εντολοδόχοι της κυβέρνησης προχωρούν ακάθεκτοι στην προκλητική και ανήθικη ικανοποίηση  αποκλειστικά των αναγκών τους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ επιφυλάσσεται και θα επανέλθει με νέα στοιχεία που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις τακτικές της Διοίκησης.

Αγία Παρασκευή  28/02/2022