Συνάντηση του Συλλόγου μας με την εταιρεία Action Line

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση του Συλλόγου μας με την εταιρεία Action Line

Συνάδελφοι, -ισσες,

Την Τρίτη 20/3/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου μας με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Action Line, κα Βουδούρη και τη Διευθύντρια κα Γιωτάκη κατόπιν δικού μας αιτήματος.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα των συνεχώς ανανεωνόμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Επισημάναμε ότι η ύπαρξη διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου αποτελεί τεκμήριο πως με αυτές επιδιώκεται η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών της επιχείρησης και συνεπώς θα πρέπει να γίνει μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά της Action Line αναφέρθηκε ότι το ποσοστό των συμβάσεων ορισμένου χρόνου είναι μικρό στο σύνολο των εργαζόμενων μέσωAction Line. Ωστόσο υπήρξε η δέσμευση ότι θα εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που η συνολική διάρκειά τους υπερβαίνει το 1,5 έτος και το ζήτημα θα τακτοποιηθεί.

Τονίζουμε ότι το πρόβλημα κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσας που κάθε μήνα βρίσκεται σε αγωνία για την διασφάλιση της θέσης εργασίας του είναι μεγάλο.

Το δεύτερο θέμα για το οποίο ζητήσαμε τη συνάντηση ήταν ότι το τελευταίο διάστημα εργαζόμενοι κλήθηκαν στην εταιρεία και δέχτηκαν παρατηρήσεις για το γεγονός ότι είχαν ζητήσει αναρρωτική άδεια ημέρα Παρασκευή, γιατί έκαναν χρήση της γονικής άδειας ενώ έχουν τρία παιδιά (!) και γενικά για την αποδοτικότητα τους στην εργασία. Τονίσαμε ότι δεν είναι δυνατό να προγραμματίσει κάποιος την ασθένειά του και να εξασφαλίσει ότι δεν θα αρρωστήσει Παρασκευή. Επίσης κάθε εργαζόμενος δικαιούται (άρθρο 4 της ΕΓΣΕΕ 2008-2009), τέσσερις ημέρες γονικής άδειας για κάθε παιδί ηλικίας μέχρι 16 ετών το οποίο παρακολουθεί μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης. Επισημάναμε ότι μοιραία η εταιρεία δεν μπορεί να έχει εικόνα για την αποδοτικότητα κάθε εργαζόμενου αφού δεν βρίσκεται στον χώρο εργασίας, δεν γνωρίζει το αντικείμενο με το οποίο απασχολείται, δεν παρακολουθεί τους ρυθμούς και τις ανάγκες της δουλειάς και πρέπει να βασίζεται σε μαρτυρίες τρίτων.

Από την πλευρά της Action Line ειπώθηκε ότι έγιναν συστάσεις σε εργαζόμενους που αποδεδειγμένα είχε γίνει κατάχρηση αναρρωτικών αδειών ωστόσο ίσως υπήρξαν κάποιες αστοχίες.

Ως σωματείο προσθέτουμε ότι εάν η Εθνική Τράπεζα επιθυμεί να αντιμετωπίσει πιθανό πρόβλημα κατάχρησης αναρρωτικών ή άλλων αδειών θα πρέπει να εξετάσει βαθύτερα το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων που ανθεί όταν επιλέγει να απασχολεί προσωπικό πολλών ταχυτήτων με συμβάσεις εικονικής εργολαβίας και ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Συνάδελφοι, -ισσες θα σας ενημερώσουμε για κάθε νέα σχετική εξέλιξη. Στη προσπάθεια μας για βελτίωση των όρων εργασίας μας είναι κρίσιμο να υπάρχει ενημέρωση του Σωματείου μας από κάθε εργαζόμενο ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση. Η συμμετοχή κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσας  και η στήριξη του Σωματείου μας είναι η μόνη εξασφάλιση της υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

 

 

Το Δ.Σ.

 

Γιώργος Καπετανάκης        6977 741 228
Βασιλική Χριστοπούλου    6976 685 485
Νάντια Κατσιμίγα                 6946 561 195
Μαρία Λάτσα                         6980 548 900
Γεωργία   Γιαννούλη             6949 432 210
Αφροδίτη Ανδρίτσου   6936 163 458
Άννα Λιάκου                            6972 668 910
Φωτεινή Δημητριάδου        6956034847
Αχειμάστου Μαρία               697 2019630
Φιλοπούλου Δήμητρα         693 8754950
Σήψα Μαρία                           697 9689776