ΕΤΕ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα Πετρέλαια Καβάλας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΤΕ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα Πετρέλαια Καβάλας

Δελτίο τύπου της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

O δίκαιος αγώνας που δίνουν εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας δυναμώνει όλο και περισσότερο, αποκτώντας συνεχώς υποστηρικτές.

Όπως αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι, η Διοίκηση της εν λόγω εταιρίας βάζει σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια των εργαζομένων του εργοστασίου και ολόκληρης της περιοχής, στο όραμα της αισχροκέρδειας, θυσιάζοντας ως Ιφιγένεια και τους ογδόντα εργαζόμενούς της, οι οποίοι θα αντικατασταθούν με εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς εργασιακή εμπειρία, χωρίς καν την αναγκαία εκπαίδευση και την απαιτούμενη εξειδίκευση!

Οι αντεργατικές πιέσεις και ο κοινωνικός αυτοματισμός επιδιώκεται σε βάρος των εργαζομένων από την εταιρία, ζητώντας ουσιαστικά από το προσωπικό της, “εθελούσιες” απολύσεις οι οποίες θα συνοδεύονται από περιορισμό εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων.

Ενέργειες που διαταράσσουν την εργασιακή ειρήνη δεν είναι αποδεκτές και αποτελούν ακρογωνιαίο αγωνιστικό λίθο.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ, σεβόμενη την ιστορία της, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας και στέκεται δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια που θα βάζει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καλώντας τους θεσμικούς φορείς να σταθούν και αυτοί αρωγοί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ