Α.Νεφελούδης / Στο άρθρο 62 για την αναγκαστική άδεια αποτυπώνεται όλη η απανθρωπιά της ΝΔ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Α.Νεφελούδης / Στο άρθρο 62 για την αναγκαστική άδεια αποτυπώνεται όλη η απανθρωπιά της ΝΔ

Αναστολή συμβάσεων χωρίς μισθό, κρατήσεις, συνεπώς χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επίδομα

Στο δικαίωμα του εργοδότη να δίνει “αναγκαστική άδεια” στον εργαζόμενο, χωρίς αποδοχές και κρατήσεις, επικέντρωσε την κριτική του ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασία, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στο Κόκκινο και στην εκπομπή “Ξυπνήστε”. 

Όπως είπε, μεταξύ άλλων:
Σύμφωνα με το άρθρο 62 του εργασιακού οδοστρωτήρα του κ.Χατζηδάκη, δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη, μέσα από ατομική σύμβαση, να υποχρεώσει τον εργαζόμενο σε υποχρεωτική άδεια, έως ένα χρόνο, που μπορεί να ανανεωθεί. Στο διάστημα αυτό ο εργοδότης δεν θα παρέχει ούτε μισθό ούτε εισφορές, γι΄αυτό η εν λόγω ρύθμιση ονομάζεται “αναστολή συμβάσεων”. Όπως αυτές που έγιναν στο διάστημα των lockdown μόνο που τότε το κράτος έδινε, τουλάχιστον, αυτά τα 534 ευρώ στον εργαζόμενο. Τώρα, με το νομοσχέδιο αυτό, δεν παρέχεται κανένα επίδομα.
Αυτό δεν αποτελεί μείωση μισθού; 

Αυτό το άρθρο αποτυπώνει όλη την απανθρωπιά της ΝΔ. Όσοι βγαίνουν σε αναστολή σύμβασης δεν θα έχουν καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού δεν θα υπάρχουν κρατήσεις.

Επιπλέον, την περίοδο της διαβούλευσης των συμβάσεων μεταξύ επιχείρησης-εργαζομένων θα απαγορεύεται η απεργία. Πέραν του ότι η απαγόρευση της απεργίας είναι άρση Συνταγματικού δικαιώματος, το ερώτημα είναι πώς θα διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι καλύτερα αποτελέσματα αν δεν μπορούν να απεργήσουν; 

Δεν θα επιτρέπεται δε, να κηρύξουν την απεργία τα δευτεροβάθμια όργανα στις περιπτώσεις που τα δικαστήρια κρίνουν παράνομες τις απεργίες των πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικάτων κλπ.  Κάτι που  συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.