Μ. Ξενογιαννακοπούλου : Οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν τόλμησαν να αγγίξουν το οκτάωρο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μ. Ξενογιαννακοπούλου : Οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν τόλμησαν να αγγίξουν το οκτάωρο

«Καταδικάζουν τους νέους σε ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών με φθηνή εργασία, επισφάλεια και brain drain»

«Το οκτάωρο έχει  κατοχυρωθεί στη χώρα μας εδώ και εκατό χρόνια, από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Με την αντιμεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας γυρνάμε πολλά χρόνια πίσω», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Υπάρχει πέπλο σιωπής, φοβερή προπαγάνδα και διαστρέβλωση της αλήθειας. Η κυβέρνηση παρουσιάζει τη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας και την κατάργηση του οκτάωρου σαν να δίνει δύναμη στον εργαζόμενο! Για να καταλάβουμε πόσο πίσω μας πάει η αντιμεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας, θυμίζουμε ότι το οκτάωρο έχει κατοχυρωθεί στη χώρα μας εδώ και εκατό χρόνια από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. 

Ταυτόχρονα, είναι και ένα όχημα για να υλοποιήσει το σχέδιό της  για την Ελλάδα: πολιτικές φθηνής εργασίας και επισφάλειας. Θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα φέρει επενδύσεις. Τα μέλη της κυβέρνησης, με το δόγμα του σοκ που θέλουν να εφαρμόσουν, δείχνουν ότι είναι εκτός πραγματικότητας και δεν έχουν επαφή με την κοινωνία. 

Όταν βγαίνει ο Joe Biden και λέει ότι η δύναμη της Αμερικής είναι η μεσαία τάξη και τα συνδικάτα, η ελληνική κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει την κατάργηση του οκτάωρου, που ακόμα και οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να αγγίξουν.

Η κ Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μετατροπή της χώρας μας, σε μία ειδική οικονομική ζώνη.  

«Η νέα γενιά είναι η πιο αδικημένη καθώς με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, θα ενισχυθεί το brain drain καταδικάζοντας τους νέους σε ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών με φθηνή εργασία και επισφάλεια.  Αυτό το νομοσχέδιο δεν πλήττει μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους άνεργους, γιατί μέσα από την υπερεκμετάλλευση και τη φθηνή και απλήρωτη εργασία, οι εργοδότες δεν έχουν ανάγκη να κάνουν νέες προσλήψεις. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο όχημα προκειμένου να αλλάξει υπόδειγμα η χώρα προς μία κατεύθυνση αυταρχική, αντικοινωνική και που τελικά πάρα πολύ λίγοι θα ωφεληθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και από το ΣΕΒ, μόνο ένα μέρος του στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο, ενώ οι μικρομεσαίοι από τη ΓΣΕΒΕ, τα επιμελητήρια, τους εμπορικούς συλλόγους, λένε ότι έχουν ανάγκη από  ρευστότητα και στήριξη κι όχι από φθηνή εργασία».  

Σχετικά με το ΑΣΕΠ, η κ Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό που έχει κάνει η κυβέρνηση: «Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάργηση του ΑΣΕΠ κι ένα πραξικόπημα προκειμένου να μη λειτουργούν οι θεσμοί και να αποκλειστεί η αξιωματική αντιπολίτευση, πλήττοντας τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία».