Μουσικοί Β. Ελλάδος: Το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας έχει καταδικαστεί σε αφανισμό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μουσικοί Β. Ελλάδος: Το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας έχει καταδικαστεί σε αφανισμό

Επιστολή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς με αφορμή και την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΜΒΕ:

Αξιότιμοι κύριοι και αξιότιμες κυρίες, 

Για άλλη μια φορά βιώνουμε τις καταστάσεις του περσινού Μαρτίου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας έχει καταδικαστεί σε αφανισμό. Και δεν αναφερόμαστε στον καλλιτεχνικό αφανισμό. Αναφερόμαστε στον αφανισμό εξαιτίας της πείνας! 

Εδώ και ένα χρόνο κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να αντιληφθείτε πως δεν είναι δυνατόν να μας απαγορεύετε, επί της ουσίας, της εργασία και ταυτόχρονα να αρνείστε να μας αποζημιώσετε!! 

Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό δεν έχουν επιδοτηθεί με το επίδομα ειδικού σκοπού από το Φεβρουάριο!! Δεν έχει ανοίξει καν ακόμη η πλατφόρμα για το μήνα Μάρτιο και δεν έχει γίνει σχετική ανακοίνωση για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, ενώ κανείς μας δεν έχει εργαστεί και δε θα εργαστεί στο προαναφερόμενο διάστημα πλην απειροελάχιστων εξαιρέσεων. Σημειώνουμε δε, πως οι μουσικοί του δρόμου έχουν να λάβουν κρατική ενίσχυση από το Δεκέμβριο!! 

Είναι εξοργιστικό και άξιο απορίας το πώς περιμένετε να ανταπεξέλθουμε όλον αυτόν τον καιρό στις υποχρεώσεις μας, ενώ ταυτόχρονα είναι άκρως απαράδεκτο το ότι μας αφήνετε τις άγιες ημέρες του Πάσχα να απευθυνθούμε σε συσσίτια και στη φιλανθρωπία προκειμένου να επιβιώσουμε. 

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ:

1.Την επιδότηση των εργαζομένων στον Πολιτισμό για τους μήνες Μάρτιο έως και το Μάιο

2.Την επιδότηση των μουσικών του δρόμου για τους μήνες Γενάρη έως και το Μάιο

3. Το άνοιγμα της συζήτησης σχετικά με το «τι μέλλει γενέσθαι» για την περίοδο του καλοκαιριού. 

Αναμένουμε την απάντησή σας. 

Με εκτίμηση, Για το ΔΣ ο Πρόεδρος 

Πέτρος Καράλης