ΠΟΕΕΤ: κ. Χατζηδάκη ΜΗΝ επικαλείστε φόρτο εργασίας γιατί ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΕΡΓΟ!!!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΕΕΤ: κ. Χατζηδάκη ΜΗΝ επικαλείστε φόρτο εργασίας γιατί ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΕΡΓΟ!!!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΞΑΝΑ Η ΠΟΕΕΤ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΩΝ
κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Κύριε Υπουργέ,

Δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα υπήρχε υπουργός που θα διέψευδε τον εαυτό του τόσο γρήγορα!!!
Από βήματος της Βουλής δεσμευτήκατε πως θα συναντούσατε τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων του κλάδου μας, του κλάδου που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος .
Δυστυχώς σχεδόν 2 μήνες τώρα ΑΡΝΕΙΣΤΕ να συναντηθείτε μαζί μας ώστε να σας θέσουμε τα αιτήματα μας, αλλά και τις προτάσεις μας ώστε να βγουν οι εργαζόμενοι όσο γίνεται αλώβητοι από αυτή την κρίση!
Οι δικαιολογίες που ακούμε από το γραφείο σας πραγματικά πλέον μας προκαλούν γέλια και αγανάκτηση.
Φυσικά συμμεριζόμαστε το εύλογο χρονικό διάστημα για να ενημερωθείτε στα νέα σας καθήκοντα και γι αυτό οι πρώτες 15 ημέρες από την ανάληψη των νέων καθηκόντων έγιναν απολύτως σεβαστές από την μεριά μας.
Το γεγονός πως ακόμα ενημερώνεστε όπως μας λέει το γραφείο σας δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν
– Ή αυτοί που σας ενημερώνουν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους,
– Ή εσείς «ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ»
Η δεύτερη δικαιολογία είναι το πολύ φορτωμένο πρόγραμμα σας!!!
Και εδώ όμως τα γεγονότα σας διαψεύδουν, καθώς δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα όσο αφορά τις Κ.Υ.Α. που πρέπει να εκδώσετε μαζί με τον κ. Σταϊκούρας για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που αφορά τις νέες παρατάσεις επιδομάτων ανεργίας με αποτέλεσμα ακόμα κ. Χατζηδάκη οι εργαζόμενοι να είναι χωρίς εισόδημα.
Δεν έχετε κάνει τίποτα απολύτως για τους συναδέλφους που θα έβγαιναν πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας ώστε ειδικά για φέτος να χρειάζονται και γι αυτούς 50 ένσημα και όχι 80.

Δεν έχετε κάνει 2 μήνες τώρα τίποτα για τους συναδέλφους που επανειλημμένα μέσα από επιστολές μας , σας έχουμε επισημάνει πως είναι εκτός στήριξης (όπως οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας μέρας, οι εργαζόμενοι που προέρχονται από γραφεία ευρέσεως εργασίας).
Δεν έχετε κάνει τίποτα ώστε επιτέλους να φανούν τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις μονομερής αναστολές σύμβασης, με αποτέλεσμα οι συναδέλφισσες εργαζόμενες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος λοχείας, να μην μπορούν να το λάβουν και ακόμα χειρότερα να κινδυνεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι τέλος Φεβρουαρίου να εμφανίζονται ανασφάλιστοι.

Και φυσικά δεν έχετε κηρύξει καμία απολύτως συλλογική σύμβαση εργασίας ως γενικώς υποχρεωτική, αντίθετα με περισσό θράσος μας ……… «ενθαρρύνετε» από βήματος Βουλής να συνεχίζουμε να τις υπογράφουμε.
Επομένως κ. Χατζηδάκη δεν μπορείτε να επικαλείστε φόρτο εργασίας γιατί πολύ απλά ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΕΡΓΟ!!!

Το πιο επικίνδυνο όμως για όλους τους εργαζόμενος της χώρας είναι η δημόσια παραδοχή σας σε τηλεοπτική εκπομπή στον γνωστό δημοσιογράφο κ. Αυτιά πως εκείνος είναι καλύτερος γνώστης από εσάς στα θέματα του υπουργείου εργασίας και εύλογα αναρωτήθηκε γνωστή εκπομπή «γιατί δεν υπουργοποιήθηκε ο Αυτιάς;
Εμείς κ. Υπουργέ έχουμε και υπομονή και επιμονή θα επικοινωνούμε καθημερινά με το γραφείο σας, θα εξακολουθούμε να σας πιέζουμε για συνάντηση, γιατί έχουμε προτάσεις κ. Υπουργέ και μάλλον δεν έχετε απαντήσεις να μας δώσετε, γι αυτό μας αποφεύγετε.
Εκπροσωπούμε σχεδόν 600.000 εργαζόμενους και έχουμε ηθική και θεσμική υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, να σας πείσουμε πως ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ 500 ΟΥΤΕ ΜΕ 400 Ευρώ και κάποιες κατηγορίες εργαζομένων με μηδενικό εισόδημα

Κύριε Υπουργέ,

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ.