Επίθεση στο Σωματείο Ηθοποιών από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίθεση στο Σωματείο Ηθοποιών από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που με την ανακοίνωσή του αποδόμησε τα κυβερνητικά επιχειρήματα και εξέθεσε τις καθυστερήσεις τριών εβδομάδων στην υπόθεση Λιγνάδη, έβαλε στο στόχαστρό του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμάνος. Χαρακτήρισε «αισχρή» την ανακοίνωση τους, ενώ σχολίασε ότι «δεν ήξεραν τίποτα; Αν ήξεραν, τότε την ανακοίνωση πρέπει να την απευθύνουν στον καθρέφτη τους»

ΠΗΓΗ: The Press Project

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο Ρωμανός άφησε στην άκρη τον απευθείας διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, με ακύρωση του διαγωνισμού που επρόκειτο να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και σημείωσε ότι «πώς μπορούσε να ξέρει για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε αμφισβητηθεί καλλιτεχνικά από κανένα; Δηλαδή λέμε ότι η υπουργός όφειλε να ξέρει αυτό που δεν ήξερε το πανελλήνιο;», αναρωτήθηκε ο κ. Ρωμανός, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει κανείς που μέχρι να έρθουν στο φως συγκεκριμένες καταγγελίες να μην είχε κάτι άλλο στο νου του; Ένας άνθρωπος (Λιγνάδης) που έχει στήσει μια καριέρα που δεν έχει αμφισβητηθεί καλλιτεχνικά από κανέναν».

Χαρακτήρισε «αισχρή» την ανακοίνωση του ΣΕΗ, υποστηρίζοντας ότι «ζητάνε τα ρέστα από την υπουργού Πολιτισμού, το Σωματείο των Ηθοποιών όταν είναι οι άνθρωποι που ξημεροβραδιάζονταν με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη και συνεργάζονταν». Πρόσθεσε ότι ο καλλιτεχνικός χώρος «αριστεροκρατείται», ενώ τόνισε ότι «δεν ήξεραν τίποτα; Αν ήξεραν, τότε την ανακοίνωση πρέπει να την απευθύνουν στον καθρέφτη τους».

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ στήριξε χωρίς αστερίσκους την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρά το γεγονός ότι ήδη εξαπολύονται εσωκομματικά πυρά, όπως από τον αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Θάνο Πλεύρη και την ευρωβουλευτή, Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Υπενθυμίζεται ότι σε μία ανακοίνωση – καταπέλτη ενάντια στην επικοινωνιακή παράσταση της κυβέρνησης την Παρασκευή προχώρησε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. «

Τρεις εβδομάδες τώρα, τόσο η αρμόδια Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν, ελπίζοντας πως η κορωνίδα αυτών των υποθέσεων, η υπόθεση της παιδεραστίας και του πιθανού κυκλώματος πίσω από αυτήν, απλά θα παραγραφεί, όπως άλλωστε και η ανάλογη υπόθεση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη» τονίζει μεταξύ άλλων.

«Γι αυτό, μόνοι μας, αλληλέγγυοι και δυνατοί θα συνεχίσουμε. Για ένα καλύτερο μέλλον στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, την μεταγλώττιση, τις δραματικές σχολές, τον Πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα. Ώστε, κάποτε επιτέλους, να μην μένει καμία μόνη και κανένας μόνος» καταλήγει.