Αγωγή Λαυρεντιάδη στην ΟΕΧΒΕ για τα Λιπάσματα Καβάλας – Διεκδικεί αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγωγή Λαυρεντιάδη στην ΟΕΧΒΕ για τα Λιπάσματα Καβάλας – Διεκδικεί αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, σχετικά με το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τα Λιπάσματα Καβάλας. Ο κ. Λαυρεντιάδης κατέθεσε αγωγή κατά της ΟΕΧΒΕ και των μελών της διοίκησής της, αξιώνοντας 2 εκατ. ευρώ ως ηθική βλάβη που έχει προκληθεί στο πρόσωπό του, κάνοντας λόγο για δυσφήμιση δια του τύπου. Μάλιστα τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα Λιπάσματα Καβάλας και τα όσα λαμβάνουν χώρα εκεί, επί σειρά έτών.

Η ΟΕΧΒΕ απαντά πως «το τι έχει συμβεί στα Λιπάσματα Καβάλας είναι γνωστό πανελλαδικώς, ενώ η μαχητικότητα που επιδείχθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΦΛ και την ΟΕΧΒΕ αποτέλεσε αγώνα ορόσημο για το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας. Ο αγώνας αυτός απέναντι στην απόλυτη αδικία, την απρόβλεπτη κυνικότητα και την ακραία εργοδοτική αυθαιρεσία υπήρξε αυτονόητος για κάθε υγιή, συλλογική και ατομική, δύναμη, πέρα από κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογικές τοποθετήσεις».

«Στην περίπτωση των Λιπασμάτων», συνεχίζει η Ομοσπονδία,  «ο συνδικαλιστικός κόσμος βρέθηκε σύσσωμος ενάντια σε μία πρωτοφανώς παράνομη εργοδοσία, ενώ τον αγώνα ενάντια αυτής θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση μέχρι να εκριζωθεί κάθε διάσταση καταστρατήγησης και καταπάτησης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης. Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση και η συντεταγμένη πολιτεία οφείλουν επιτέλους να ενσκύψουν στο κρίσιμο ζήτημα των Λιπασμάτων Καβάλας με ελέγχους και διερεύνηση σε βάθος τόσο των εργασιακών σχέσεων σε μια βαριά βιομηχανία με τους κινδύνους που εγκυμονούν, όσο και του «λαβύρινθου» των παρένθετων εταιρειών στηρίζοντας τους 133 εργαζόμενους, στους οποίους παρανόμως απαγορεύεται η είσοδος στο εργοστάσιο και στερείται η δυνατότητα εργασίας, ενώ παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι».

Η ΟΕΧΒΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν φιμώνεται «απέναντι σε παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές πρακτικές, που επιδιώκουν την ταπείνωση, την οικονομική εξόντωση, την ψυχική εξουθένωση και την οικογενειακή συντριβή υπερήφανων και αξιοπρεπών εργαζομένων, οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά σε εργασιακές σχέσεις «γαλέρας».

Ως Ομοσπονδία εκπληρώνοντας απαρέγκλιτα τους καταστατικούς μας σκοπούς, δεν έχουμε δικαίωμα, αλλά ούτε και διανοούμαστε, να αποκλίνουμε από την πορεία της αποκάλυψης κάθε εργοδοτικής αυθαιρεσίας και αναλγησίας, δεν μεταβάλλουμε τη στάση μας ενάντια στη νοσηρή επιχειρηματικότητα, δεν μασάμε … τα λόγια μας και δεν φοβόμαστε αβάσιμες αγωγές και ψευδείς μηνύσεις». Ο Ομοσπονδία εκτιμά ότι «το Συνδικαλιστικό Κίνημα, σε κάθε βαθμίδα του, από τα πρωτοβάθμια σωματεία έως τη ΓΣΕΕ είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού της συνδικαλιστικής δράσης. Η επικείμενη δίκη θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακουστεί και κυρίως να λάμψει η ΑΛΗΘΕΙΑ, καθώς και να αποκαλυφθούν μέθοδοι, λογικές και τεχνικές που ο μέσος Έλληνας πολίτης και εργαζόμενος δεν μπορεί να πιστέψει. Και το σύνθημα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ Λαυρέντη Λαυρεντιαδή. Καλή αντάμωση την 11η Μαρτίου στις αίθουσες των Δικαστηρίων!»

πηγή