Ο εορτασμός των Φώτων και η Κυβέρνηση που μας τα αλλάζει…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο εορτασμός των Φώτων και η Κυβέρνηση που μας τα αλλάζει…

Η Κυβέρνηση αποφάσισε και οι μητροπολίτες διαφώνησαν! Η εορτή των Φώτων και ο Αγιασμός των Υδάτων είναι μια σημαντική για τους πιστούς ημέρα. Η απαγόρευση της συμμετοχής των πιστών ήταν λογικό να προκαλέσει αντιδράσεις, τη στιγμή μάλιστα που η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση είναι γεμάτη αντιφάσεις. 

Η εκκλησία διαφώνησε. Έχει προφανώς το δικαίωμα της διαφωνίας! Διαφώνησε και  προχώρησε σε παραβίαση των εντολών της κυβέρνησης η οποία έκανε ’βαβά‘ τις εντολές της, όχι για χάριν της Πίστης αλλά χάριν της εκλογικής δύναμης της Εκκλησίας. Δύο ζητήματα αναδεικνύονται. Πρώτο ζήτημα,  η  υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία βουλοπλέει ανάμεσα στο δήθεν φιλελευθερισμό και το σκοταδισμό. Δεύτερο ζήτημα, είναι η αδυναμία να γίνουμε σύγχρονο κράτος που θα σέβεται ειλικρινώς την Πιστή του καθενός αλλά δεν θα τη χρησιμοποιεί.

Όσον αφορά στην πανδημία, συνεχίζονται οι κυβερνητικές αντιφάσεις, οι κυβερνητικοί παραλογισμοί και οι κυβερνητικοί εκλεκτισμοί, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή για την πορεία του ιού στη χώρα μας! Στη χώρα μας που θρηνεί τους τελευταίους μήνες κάθε μέρα 50-100 νεκρούς και ο Άδωνης πανηγυρίζει, αντί να κηρυχθεί, από την κυβέρνηση  εθνικό πένθος. Το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς σχέδιο, το κλείσιμο των καταστημάτων χωρίς σχέδιο, μετρό, λεωφορεία, νοσοκομεία, στο έλεος της επικοινωνίας…. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος Ομοσπονδίας  Ο.Α.Ε.Δ.