Απολύσεις αντί για… «χρόνια πολλά» στην «Πίνδο» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολύσεις αντί για… «χρόνια πολλά» στην «Πίνδο» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Απολύσεις στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Το Eργατικό Κέντρο υποστηρίζει ότι εργαζόμενοι δούλευαν από 12 ως 14 ώρες χωρίς ρεπό για ολόκληρες βδομάδες παρόλα αυτά χαρακτηρίστηκαν αντιπαραγωγικοί και οδηγήθηκαν στην απόλυση.

Ειδική μνεία κάνει στην περίπτωση εργάτη που έκανε απεργία στις 26 Νοεμβρίου. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε μείνει σε 14ήμερη καραντίνα με τους ευπαθείς γονείς του χωρίς κανένας να αναλάβει την ευθύνη για την υγειονομική περίθαλψη ή την διενέργεια τεστ. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι εργάτες δουλεύουν 12 με 14 ώρες χωρίς ρεπό. 

Χρόνια πολλά ….με απολύσεις 

PINDOS

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει το δικαίωμα στο μεγάλο κεφάλαιο να ξεσαλώνει. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας το μόνο που έκανε για τους εργαζόμενους ήταν τα παλαμάκια στα μπαλκόνια. Τα μόνα μέτρα που πήρε ήταν για να εξασφαλίσει τα κέρδη των επιχειρήσεων, σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις πρωτοπόρων εργατών πάνε χέρι χέρι με την καταστολή των αγώνων και της δράσης των συνδικάτων. Αυτή η τακτική τους είναι απαραίτητη για την προετοιμασία του επόμενου διαστήματος. Στρώνουν το έδαφος για δεκάωρα, για απλήρωτες υπερωρίες, για 200 ευρώ μισθό, για ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος.

Οι συνάδελφοι της ΠΙΝΔΟΣ έχουν κάθε λόγο να εξοργιστούν με αυτή την εξέλιξη! Η εργοδοσία της ΠΙΝΔΟΣ προσπαθεί να στείλει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της, ότι «όποιος σηκώνει κεφάλι, απολύεται». Το εργατικό κίνημα, το ΕΚΙ και τα ταξικά σωματεία θα τους γυρίσουμε το μήνυμα μπούμερανγκ!» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

Δείτε ολόκληρη τη ανακοίνωση των εργαζομένων ΕΔΩ

https://www.dikaiologitika.gr/