Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος: Δώρα στους καναλάρχες με θύματα τους εργαζόμενους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος: Δώρα στους καναλάρχες με θύματα τους εργαζόμενους

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον σχεδιαζόμενο νόμο που καταργεί βασικές διατάξεις του νόμου αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εξαπολύει η συνδικαλιστική παράταξη Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος, κάνοντας λόγο για ένα «άκρως δυστοπικό, Ορμπανικό περιβάλλον στο χώρο της ενημέρωσης».
 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με την επιδημία να δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, με το ΕΣΥ αφημένο στην κατάρρευση, παρά τις ηρωικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση με επιδημική εμμονή θεωρεί την περίοδο, αυτή, κατάλληλη ευκαιρία διευθετήσεων και τελικού ξεκαθαρίσματος του τοπίου στα ΜΜΕ.

Με γρήγορα όπισθεν βήματα προωθεί τη νομοθετική κατάργηση του νόμου αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, διαγράφοντας βασικές ρυθμίσεις του, όπως η υποχρέωση των καναλιών να έχουν κατ΄ ελάχιστο 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Προφανώς για την κυβέρνηση και τους καναλάρχες τα εκατομμύρια ευρώ από τις «λίστες Πέτσα», τα δεκάδες εκατομμύρια από το «χάρισμα» των δόσεων οφειλών για τις άδειες, δεν αρκούν. Χρειάζεται γενική απορρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου με θύματα και πάλι τους εργαζόμενους και εν τέλει την αξιοπιστία των ίδιων των Μέσων.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι άοκνες προσπάθειες του κ. Πέτσα και σε συνδυασμό με την κατάλυση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που έρχονται με τον νέο «συνδικαλιστικό» νόμο, προδιαγράφουν ένα άκρως δυστοπικό, Ορμπαν-ικό περιβάλλον στον χώρο της ενημέρωσης. Κι ενώ ήδη η υγειονομική κρίση πλήττει καίρια και τον χώρο του Τύπου (αναστολές εργασίας, ελαστικοποίηση, μισθοί πείνας, απολύσεις).

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση με απελπιστικούς ρυθμούς χελώνας συνεχίζει τη… μελέτη των επιβεβλημένων μέτρων στήριξης του Τύπου, που από το καλοκαίρι είναι έτοιμα, αλλά κατήντησαν το πιο σύντομο ανέκδοτο, συντομότερο κι από αυτά του «σκόιλ-ελικίκου» ή της τωρινής «τηλε-εκπαίδευσης Κεραμέως».

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει την ανάγκη ενός συγκροτημένου σχεδίου στήριξης του Τύπου με διαφάνεια και ισοτιμία. Με συγκεκριμένα μέτρα, με αξιοκρατικά κριτήρια, για την ενίσχυση του Τύπου και των εργαζομένων που καθημερινά μοχθούν για την αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση του Eλλήνων πολιτών.

https://www.efsyn.gr/node/269810