Η δήθεν οικονομική ενίσχυση ευάλωτων ομάδων της κυβέρνησης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η δήθεν οικονομική ενίσχυση ευάλωτων ομάδων της κυβέρνησης

του Εργατολόγου Διονύση Τεμπονέρα από ανάρτηση στο Facebook διαβάζουμε:

Πολύ τηλεγραφικά, τι μας είπαν οι δυο υπουργοί, για τα μέτρα στήριξης, μετά το δεύτερο lockdown:

1.Δεν υπάρχει ούτε 13η σύνταξη, ούτε κοινωνικό μέρισμα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αναδρομικά.

2.Η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 26,66 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης εργασίας, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, δηλαδή με σημαντικότατη καθυστέρηση.

3.Απο τους 570.000 μακροχρόνια ανέργους, μόνο 130.000 θα επιδοτηθούν.

4.Απο τους 1.000.000 εγγεγραμμένους ανέργους, μόνο 123.000 θα λάβουν την δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας.

5.Το πρόγραμμα για τις 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας γίνεται θηλεία στο λαιμό των πληττόμενων επιχειρήσεων, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τους εργαζόμενους, σε αναστολή και θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά το μισθό τους, ακόμα και αν ο τζίρος τους, έχει μειωθεί κατά 80%.

6.Αγριο ψαλίδι στο δώρο Χριστουγέννων, που ξεπερνάει και το 50%, αφού θα υπολογιστεί τελικά επί του επιδόματος των 534 ευρώ κατά βάση και όχι επί του ονομαστικού μισθού.

7. Για την οικονομική ενίσχυση σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας, προβλέπεται ότι ΔΕΝ θα λάβουν όλοι το επίδομα των 400 ευρώ, αφού εκκρεμεί ΚΥΑ, η οποία θα θέσει εισοδηματικά κριτήρια.

8.Με τροπολογία που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες θα προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς της ετήσιας κανονικής άδειας των εργαζομένων στο επόμενο έτος. Ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει ότι δεν επιτρέπεται, ούτε με συμφωνία μεταξύ του εργαζόμενου και του εργοδότη, η μεταφορά των ημερών της ετήσιας άδειας του τελευταίου, που δεν του χορηγήθηκαν από τον εργοδότη στο επόμενο ή στα μεθεπόμενα έτη, με συνέπεια να είναι ανίσχυρη (άκυρη) κατά τα άρθρα 174 και 180 του ΑΚ τέτοια συμφωνία και ο εργοδότης ο οποίος δεν χορήγησε πλήρη την κανονική άδεια στο μισθωτό του, κατά τη διάρκεια του έτους που αυτή αφορά, να είναι υποχρεωμένος από το τέλος του αντίστοιχου έτους να καταβάλει σε αυτόν τις αντίστοιχες προς τις ημέρες αυτές αποδοχές αδείας και μάλιστα με προσαύξηση κατά 100% σε περίπτωση υπαιτιότητάς του, μη δυνάμενος να εκπληρώσει τη συγκεκριμένη υποχρέωσή του προς το μισθωτό με τη χορήγηση σ’ αυτόν (απόφαση Α.Π., αριθμός 1180/2017).

Χαμένοι και πάλι οι εργαζόμενοι δηλαδη.

Και όλο αυτό ονομάζεται οικονομική ενίσχυση ευάλωτων ομάδων….