ΠΑΚ-ΕΛΤΑ: Νέα ήθη και πρακτικές από την Διοίκηση του ΕΛΤΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΚ-ΕΛΤΑ: Νέα ήθη και πρακτικές από την Διοίκηση του ΕΛΤΑ

Κύριοι της Διοίκησης

Φαίνεται πως εκτός της «αποτελεσματικής διοίκησης» που ασκείτε εδώ και ένα χρόνο στον Οργανισμό, αναλάβατε και συνδικαλιστική δράση και μάλιστα με ανώνυμο mail που στείλατε στους συναδέλφους μας, προκειμένου αφενός να εκθέσετε το συνδικάτο, πως δήθεν δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους,αφετέρου, να θολώστε τα νερά για τις πραγματικές προθέσεις σας, να ισοπεδώσετε κάθε εργασιακό και μισθολογικό δικαίωμα των συναδέλφων, όπως αυτές αποτυπώνονται στην εξώδικη δήλωση σας για διαπραγμάτευση-υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που επιλέξατε να στείλετε στην ΠΟΣΤ τις παραμονές διεξαγωγής του συνεδρίου της, γνωρίζοντας πως έπρεπε να εκλεγεί πρώτα νέο ΔΣ στην ομοσπονδία, προκειμένου αυτό να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.

Βέβαια εσείς ουσιαστικά επιδιώκετε μια προσχηματική διαπραγμάτευση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως όταν η ΠΟΣΤ σας έστειλε τις προτάσεις της στις 9/10 και σας ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στις 13/10 δεν εμφανιστήκατε. Κι αντί να απαντήσετε θεσμικά στην ΠΟΣΤ, όπως οφείλατε, επιλέξατε να στείλετε ανυπόγραφο mail στο προσωπικό, προσπαθώντας να εκθέσετε το συνδικάτο. Απ’ ότι φαίνεται σκοπός σας είναι να καθυστερήσετε όσο μπορείτε την διαπραγμάτευση, ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένα με στόχο  να ισοπεδώσετε τα πάντα.

Κύριοι της Διοίκησης

Εδώ και δεκαετίες οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, με τους αγώνες τους, μέσω των εκπροσώπων τους στην ΠΟΣΤ, διαπραγματεύτηκαν και υπέγραψαν πλήθος συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με τις εκάστοτε Διοικήσεις του Οργανισμού, θεσμοθετώντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της εταιρίας και κατοχυρώνοντας τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων της. Όποτε δε χρειάστηκε, θυσιάσαμε μέρος αυτών των δικαιωμάτων μας προκειμένου να στηρίξουμε τον Οργανισμός μας σε δύσκολες περιόδους, αυτό όμως δεν σας δίνει το δικαίωμα να ακολουθείτε τις πρακτικές των τελευταίων ημερών.

Να είσαστε σίγουροι πως αυτές οι πρακτικές θα απαντηθούν κατάλληλα. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στα ΕΛΤΑ μπορεί να έχουμε σοβαρές διαφωνίες και διαφορές , όμως για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η συλλογική σύμβαση και τα δικαιώματα των εργαζομένων τις παραμερίζουμε και θα μας βρείτε όλους ενωμένους, μια γροθιά, απέναντι στις αντεργατικές προθέσεις σας.

Να είσαστε σίγουροι πως οι εργαζόμενοι θα σας δώσουν την απάντηση που σας αρμόζει.