Καταργείται στην πράξη ο νόμος Χρυσοχοΐδη – Καμίνη για υπεύθυνο στις διαδηλώσεις;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταργείται στην πράξη ο νόμος Χρυσοχοΐδη – Καμίνη για υπεύθυνο στις διαδηλώσεις;
  • Οι πληροφορίες επιμένουν πως ορισμένες τουλάχιστον από τις τελευταίες συγκεντρώσεις αρνούνται να ορίσουν «υπεύθυνο διαδήλωσης». Η απόφαση της ΔΟΕ και οι απειλές της ΔΑΚΕ. Η αμηχανία των αρμοδίων.

Στην πράξη δείχνει να καταργείται ο νόμος για τις διαδηλώσεις, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διοργανωτές τουλάχιστον κάποιων από τις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών αρνούνται να ορίσουν «υπεύθυνο διαδηλώσεων».

Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα η συγκέντρωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα από εκπαιδευτικούς και γονείς, όπου παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις της ασφάλειας προς τους διοργανωτές, αυτοί αρνήθηκαν να ορίσουν αρμόδιο πρόσωπο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Στο ΔΣ της ΔΟΕ (Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας), μάλιστα, ελήφθη απόφαση να μην οριστεί αρμόδιος, με τη ΔΑΚΕ όχι απλώς να διαφοροποιείται, αλλά και να απειλεί με κάθε ένδικο μέσο τα μέλη του ΔΣ που έλαβαν αυτή την απόφαση.

Άρνηση ορισμού «υπευθύνου διαδήλωσης» υπήρξε σύμφωνα με τις πληροφορίες και σε άλλες διαδηλώσεις, παρότι η ΕΛΑΣ με τηλεφωνήματα ζητά να υλοποιηθεί ο νόμος.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πάντως, σε αυτή τη φάση δείχνει να επιλέγει την ανοχή, κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί στην πορεία, ιδίως εάν συνεχιστεί ο αυξητικός ρυθμός των συγκεντρώσεων, κάτι που θεωρείται βέβαιο, με δεδομένα και τα προβλήματα που αναμένονται στην κοινωνία το επόμενο διάστημα.

Επίσης, είναι άγνωστο στη στήλη εάν έχει κινηθεί η δικαιοσύνη στην κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου, κάτι που αν συμβεί θα δημιουργήσει μεγαλύτερες εντάσεις.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί τη… συμπάθεια με την αντιμετωπίστηκε η συγκέντρωση των «αρνητών της μάσκας», σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, πχ με τους νέους στις πλατείες!

https://www.ieidiseis.gr