Παραιτείται η Alpha Bank από τη διαμάχη με τους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παραιτείται η Alpha Bank από τη διαμάχη με τους εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας»

Ευχάριστα τα νέα για τους 850 πρώην εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, enet.gr), που περιμένουν πως και πως να πάρουν ένα μικρό μέρος των χρημάτων που τους οφείλει η πτωχευμένη από το 2014 εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank θα παραιτηθεί από την ανακοπή που πρόβαλε στον πίνακα διανομής των χρημάτων στους εργαζόμενους, αναγκασμένη πλέον, μετά την ψήφιση της διάταξης στη Βουλή στο τέλος Ιουλίου, που αχρήστευσε έτσι τις ανακοπές των Τραπεζών (τη δική της και της Πειραιώς). Η διάταξη εκτός από το ότι ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι παραμένουν πρώτοι στα προνόμια για εταιρείες που πτώχευσαν προ του 2015, παράλληλα διευκρινίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ακόμη κι αν υπάρχουν δικαστικές διαμάχες (όπως στην περίπτωση της Ελευθεροτυπίας), τα χρήματα μοιράζονται κανονικά στους εργαζόμενους.

Εξάλλου, σήμερα (14/9) ή αύριο (15/9), ο εισηγητής- δικαστής της πτώχευσης Κωνσταντίνος Δεμέστιχας, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε προσωπικά την περασμένη Πέμπτη (10/9) στην επιτροπή των Πιστωτών και στους δικηγόρους των 850 εργαζομένων που τον συνάντησαν, θα ορίσει την ημερομηνία πληρωμής τους (μέσα στον Οκτώβριο) από την πώληση του κτιρίου της ιστορικής εφημερίδας…

https://www.documentonews.gr/