Ηχηρό παρών των ανθρώπων του πολιτισμού σήμερα στην Αθήνα: Δεν πέρασαν οι μαγκιές του Χρυσοχοΐδη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ηχηρό παρών των ανθρώπων του πολιτισμού σήμερα στην Αθήνα: Δεν πέρασαν οι μαγκιές του Χρυσοχοΐδη
  • Ως «ημέρα αγώνα των καλλιτεχνών δημιουργών και όλων των εργαζόμενων» όρισαν σωματεία και φορείς τη σημερινή ημέρα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, καλώντας σε δυναμικό «παρών» στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Η συγκέντρωση έληξε περίπου στις 8μμ της Πέμπτης και η συμμετοχή ήταν μαζική.

«Παλεύουμε να μην πληρώσουμε εμείς και αυτή τη κρίση. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει την επιβίωση όλων των εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα που έχουν εγγραφεί στο ΕΡΓΑΝΗ από 1/1/2019 ως σήμερα, καθώς και όλων των καλλιτεχνών και δημιουργών (αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό)», τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα όπου αναλύονται συγκεκριμένα όλα τα αιτήματα των εργαζόμενων στο Θέαμα – Ακρόαμα.

Σήμερα, 10 Σεπτέμβρη, ήταν η ημέρα αγώνα των ανθρώπων του πολιτισμού, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδήλωση, απαντώντας έτσι και στην απόπειρα Χρυσοχοϊδη για περιορισμό των διαδηλώσεων. «Όσοι νόμοι και να ψηφιστούν, οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν», ακούστηκε κατά τη διάρκεια της πορείας προς τη Βουλή.

https://left.gr/