Η ΠΟΕΕΤ για τα περιστατικά ξυλοδαρμού εργαζομένων: Ζούμε το απόλυτο χάος!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΠΟΕΕΤ για τα περιστατικά ξυλοδαρμού εργαζομένων: Ζούμε το απόλυτο χάος!

Αναλυτικά το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΕΕΤ:

28/08/2020

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ!!!

Μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού ξενοδοχοϋπάλληλου στην Λευκάδα, ένα ακόμα περιστατικό ξυλοδαρμού μάγειρα σε εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης από το εργοδότη του, έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες μας για εργοδοτική παραβατικότητα όλο αυτόν τον καιρό.

Ο κλάδος του Επισιτισμού – Τουρισμού είναι γεγονός πως έχει πληγεί όσο κανένας άλλος, όμως οι εργαζόμενοι στον κλάδο βιώνουν καταστάσεις άνευ προηγουμένου.

Ειδικά στον κλάδο της εστίασης όπου οι εργασιακές σχέσεις είναι ρυθμισμένες μέσω κλαδικής συλλογικής σύμβασης η οποία ΑΚΟΜΗ δεν έχει κηρυχτεί υποχρεωτική η κατάσταση φέτος το καλοκαίρι είναι ανυπόφορη.

Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι εκτός ρύθμισης λόγω των προϋποθέσεων που έχει βάλει ο ΟΑΕΔ, αλλά και όσοι κατάφεραν να μπουν σε αυτές ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες οφειλών του Ιουνίου.

Επειδή λοιπόν το προηγούμενο διάστημα ο διοικητής του ΟΑΕΔ ζήταγε από εμάς (!) στοιχεία για το πόσοι εργαζόμενοι είναι εκτός ρύθμισης (τα παραδώσαμε σε ηλεκτρονική μορφή) τώρα είναι η σειρά μας να ζητήσουμε στοιχεία από τον ΟΑΕΔ.

ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ;

Στα ξενοδοχεία η ίδια κατάσταση!

Καταστρατήγηση της ΚΣΣΕ μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 50% ατελείωτες ώρες δουλειάς χωρίς ρεπό, οφειλές δεδουλευμένων και επιδομάτων από πέρυσι όπως π.χ. το ξενοδοχείο “GARDELI RESORT” στον Λαγανά της Ζακύνθου, όπου από πέρυσι προσπαθεί συνάδελφος να πάρει τα χρήματα του.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία το ΣΕΠΕ να ανακοινώσει όπως κάνει κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να παρθούν αποφάσεις, καθώς έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έναρξη διαλόγου με τους εργοδοτικούς φορείς για την ανανέωση των κλαδικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία, μη κύρια τουριστικά καταλύματα – ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιομηχανίες ζαχαρωδών και εργαστήρια ζαχαρωδών (ζαχαροπλαστεία).

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ