Το Υπ. Περιβάλλοντος στραγγαλίζει τους εργάτες των ορυχείων σμύριδας στη Νάξο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Υπ. Περιβάλλοντος στραγγαλίζει τους εργάτες των ορυχείων σμύριδας στη Νάξο

Για τις κινητοποιήσεις των εργατών που εργάζονται στα ορυχεία της Νάξου στην εξόρυξη του πετρώματος της σμύριδας από το βουνό Αμμόμαξη μίλησε στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου, Γιάννης Κωνσταντάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αντεργατικές αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο περιορίζει την ποσότητα του μεταλλεύματος που εξορύσσεται.

Ο κ. Κωνσταντακάκης εξήγησε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος με αυτή του την απόφαση στραγγαλίζει τους σμυριδεργάτες και τα έξι χωριά της ορεινής Νάξου καθώς ο περιορισμός της ποσότητας του πετρώματος έχει επιπτώσεις στην ασφαλιστική τους κάλυψη, καθώς ανά περίπου 100 κιλά λαμβάνουν ένα ένσημο.

Ο περιορισμός της αναλογίας ανά εργάτη σημαίνει λιγότερα ένσημα και ότι οι εργάτες των ορυχείων θα πεθάνουν πριν βγουν στη σύνταξη, εξήγησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου ο οποίος αναφέρθηκε στην αδιαλαξία των αρμοδίων, κάτι που έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία, καθώς οι περισσότεροι εργάτες προέρχονται από αυτά τα ορεινά χωριά του νησιού και μοναδική τους εργασία είναι τα ορυχεία. 

https://www.stokokkino.gr/