ΕΚΑ: Συμπαράσταση στους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ: Συμπαράσταση στους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς

Το ΕΚΑ στέκεται στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που ζητούν την κατάργηση του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση από το Υπουργείο Παιδείας και την κ. Κεραμέως. Με αυτό το σχέδιο νόμου, θίγεται το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης που παρέχεται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και εκτός των άλλων, με έμμεσο τρόπο δημιουργείται θέμα νομιμότητας έκδοσης ισότιμων τίτλων σπουδών.

Μας προκαλεί εντύπωση που το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου εμφανίστηκε εν μέσω καλοκαιριού έχοντας σαν προφανή στόχο την μετατροπή του σε νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που πλήττει βάναυσα τον παιδαγωγικό ρόλο αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, μετατρέποντας τους εργαζόμενους κυριολεκτικά σε έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής εκπαίδευσης χρόνια τώρα ζουν σε καθεστώς έμμεσων και άμεσων απειλών, καθυστερήσεων καταβολής μισθών, εντατικοποίηση εργασίας, ενίοτε μαύρης και απλήρωτης.

Καλούμε όλο τον κόσμο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης να συσπειρωθεί στα σωματεία του και όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.