Κινητοποίηση κόντρα στις απολύσεις στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κινητοποίηση κόντρα στις απολύσεις στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ
  • Με λυτά χέρια, ελέω Βρούτση, η εργοδοσία στραγγαλίζει τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων
  • Πλήρης ατιμωρησία κι αυθαιρεσία από την εταιρεία, παρότι ο ΣΕΠΕ δικαιώνει τους εργαζόμενους και το Σωματείο

Με τη δυναμική παρουσία πλήθους εργαζομένων έξω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Γενικής Ταχυδρομικής στο Ρέντη βρίσκεται σε εξέλιξη η τετράωρη στάση εργασίας, την οποία κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων (ΣΕΓΕΤΑ), για σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου, από τις 16.00 έως τις 20.00, αντιδρώντας στις απολύσεις εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική, αλλά και στην άρνηση της εταιρείας να προσέλθει σε συζητήσεις με το ΣΕΓΕΤΑ για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας. Την υποστήριξη και συμμετοχή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική εκφράζουν εμπράκτως το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής, ΣΕΤΤΕΑ, το ΕΚΑ κ.ά.

Στο κάλεσμα του ΣΕΓΕΤΑ, για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρονται τα εξής:

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι

Καλούμε κάθε ένα από σας ξεχωριστά, αλλά και όποιο σωματείο επιθυμεί να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας, την Πέμπτη 16/07/20 στις 16.00 στην τετράωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Γενικής Ταχυδρομικής (Στρατηγού Μακρυγιάννη 81 Αγιος Ιωάννης Ρέντης).

Το ΣΕΓΕΤΑ (Σωματείο Εργαζομένων Γενικής Ταχυδρομικής) καταγγέλλει την στάση που τηρεί η εργοδοσία της επιχείρησης της Γενικής Ταχυδρομικής . Από τη στιγμή της κατάθεσης της πρότασης-πρόσκλησης του σωματείου για σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης (η μόνη μεγάλη εταιρία του κλάδου ταχυδρόμησης που δεν έχει) η επιχείρηση αντέδρασε με γεγονότα κλιμακούμενης έντασης. Οι απολύσεις εργαζομένων που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας δικαιώματα και ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές τους πέρασαν δυστυχώς στην καθημερινότητά μας. Η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης φαίνεται ότι έλυσε αρκετά τα χέρια της εργοδοσίας. Καταγγείλαμε τις απολύσεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) που αποφάνθηκε ότι όλες είναι συνδικαλιστικές διώξεις συστήνοντας επαναπρόσληψη των απεργών. Η εταιρία αγνοεί επιδεικτικά τις αποφάσεις υποτιμώντας ξεκάθαρα το ΣΕΠΕ, όπως άλλωστε και τρείς φορές σε τριμερή διαβούλευση για υπάρχουσα απόλυση προχωρούσε ταυτόχρονα σε νέες απολύσεις! Είναι προφανές ότι οι καταδίκες για καταχρηστικές απολύσεις του παρελθόντος δεν έγιναν μάθημα.

Η τρομοκρατία πέρασε στους εργασιακούς χώρους με απειλές προς όσους συμμετείχαν στους αγώνες μας ότι θα έχουν την ίδια τύχη, απόλυση. Στο ίδιο κλίμα τα συνεχή εξώδικα σε συνδικαλιστές και απλούς εργαζομένους με αποκορύφωμα τις μηνύσεις προς σωματεία ΣΕΓΕΤΑ – ΣΕΤΤΕΑ για τη δράση. Στο μεσοδιάστημα αρκετοί συνδικαλιστικά ενεργοί εργαζόμενοι μετακινήθηκαν εκδικητικά μακριά από τους χώρους δουλειάς τους και εκλεγμένοι συνδικαλιστές οδηγήθηκαν σε απομονωμένους εργασιακούς χώρους.Όλα τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί δικαιώνοντας τους εργαζομένους.

Με τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις προσωπικού συνέπεσε η επέλαση του κορονοϊού που επέδρασε καταλυτικά στην εντατικοποίηση της εργασίας οδηγώντας την σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Οι απειλές σε συναδέλφους που έχουν την αυτονόητη ανάγκη της ολιγόλεπτης ξεκούρασης, ο φόβος και οι αναφορές πως ίσως οι κάμερες ασφαλείας χρησιμοποιούνται, παράνομα, πλέον και για αξιολόγηση προσωπικού, αλλά και οι παράτυπες υπερωρίες έφτιαξαν ένα εκρηκτικό κλίμα στους χώρους εργασίας. Οι εμφανείς ελλείψεις και καθυστερήσεις σε ζητήματα πρόληψης και υγιεινής κατά τη διάρκεια του lockdown ήρθαν να επιβεβαιώσουν την παραβατικότητα της εταιρίας σε ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας. Άλλωστε δεν υπάρχει φορά που να μην επιβάλλει κυρώσεις στην εταιρεία το ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Πρόληψης Εργατικού Κινδύνου) στους περιοδικούς ελέγχους που πραγματοποιεί.

Σε μια περίοδο οικονομικής ανασφάλειας και μαρασμού για πολλούς κλάδους, αυτός της ταχυδρόμησης μαζί με ελάχιστους άλλους γνώρισαν πρωτόγνωρη κερδοφορία. Δυστυχώς, η εταιρία μάλλον είδε αυτή την κρίση ως ευκαιρία, αφού προχώρησε σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου είτε σε απορρόφηση εργαζομένων από μαγαζιά franchise της, με μισθούς μειωμένους περισσότερο από 20% σε σχέση με αυτούς των υπολοίπων εργαζόμενων. Σε πολλές από αυτές υπάρχουν όροι που οδηγούν στην εργολαβοποίηση των σχέσεων εργασίας ενώ περισσεύουν οι μαρτυρίες για εξαναγκασμό σε υπερωριακή απασχόληση για ανανέωση σύμβασης. Όλα τα παραπάνω έχουν λεπτομερώς καταγγελθεί σε παλιότερες ανακοινώσεις μας, που βρίσκονται στις ηλεκτρονικές σελίδες μας και πλέον φαίνεται ξεκάθαρα στον οποιοδήποτε ο σχεδιασμός της εργοδοσίας.

Στόχος τους είναι να απομακρυνθούν με οποιαδήποτε πρόφαση όσο το δυνατόν περισσότεροι συνδικαλιστικά συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι, να συρρικνωθεί η δράση του επιχειρησιακού σωματείου, να προσληφθούν φθηνότεροι νέοι εργαζόμενοι που μαζί με τους παλιότερους θα ζουν μες την ανασφάλεια και την τρομοκρατία. Θα είναι έτοιμοι να κάνουν κάθε έκπτωση σε εργασιακά δικαιώματα και παραχωρήσεις οποιασδήποτε υπάρχουσας κατοχύρωσης με το φόβο της επερχόμενης τρομακτικής αύξησης της ανεργίας.

Ελάτε να δώσουμε την απάντηση που το εργατικό κίνημα έχει ανάγκη απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Μυλώνης Δημήτρης Βερλής Νικόλαος