Σωματείο ΦΑΜΑΡ: Όχι στην 6ήμερη εργασία …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο ΦΑΜΑΡ: Όχι στην 6ήμερη εργασία …

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ: ΟΧΙ σε οποιαδήποτε τροποποιητική σύμβαση

ΟΧΙ στην εξαήμερη εργασία

Συνάδελφοι, -ισσες,

το τελευταίο διάστημα ενημερωθήκαμε από εργαζόμενους ότι το τμήμα των καλλυντικών προχώρησε σε ατομικές συζητήσεις με τους εργαζόμενους για την υπογραφή τροποποιητικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου εξαήμερης εργασίας.

Σε συνάντηση του σωματείου μας με την διοίκηση έγινε σαφές ότι το σωματείο είναι αρνητικό σε οποιαδήποτε τύπου τροποποιητική σύμβαση και οποιαδήποτε αλλαγή που έχει να κάνει με την πενθήμερη οκτάωρη εργασία. Επίσης σημειώσαμε την έντονη δυσαρέσκεια μας στο τρόπο που πλησίασε η διοίκηση τους εργαζομένους χωρίς πρώτα να έχει ενημερωθεί το σωματείο, γεγονός που για άλλη μια φορά δείχνει την πρόθεση για απαξίωση των νόμιμων εκπροσώπων των εργαζομένων από μέρους της εταιρείας.

Συνάδελφοι τις τελευταίες μέρες, μέλη της διοίκησης βλέποντας την σταθερή και ενωμένη αρνητική θέση των εργαζομένων για τις τροποποιητικές συμβάσεις προχώρησαν στον ισχυρισμό προς τους εργαζόμενους ότι το σωματείο είναι ενήμερο και δεν έχει αντίρρηση. Ενώ επίσης ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντική η συμφωνία των εργαζομένων, προχωρούν σε συνεχείς πιέσεις και μάλιστα ρίχνοντας την ευθύνη στο κάθε ένα από εμάς λέγοντας…. εσένα περιμένω όλοι οι άλλοι έχουν συμφωνήσει… μη με κρεμάς….

Η ανακοίνωση αυτή έχει σκοπό να κάνει σαφές σε όλους ότι το σωματείο θα είναι πάντα δίπλα στους εργαζομένους και έχει από την αρχή μια ενιαία και αδιαπραγμάτευτη θέση:

ΟΧΙ σε οποιαδήποτε τροποποιητική σύμβαση.

ΟΧΙ στην εξαήμερη εργασία.

Όλοι μαζί ενωμένοι προστατεύουμε το δικαίωμα μας στην πενθήμερη οκτάωρη εργασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ