Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής, πρώην Εθνοdata: Η πρωτοβουλία μας απέδωσε καρπούς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής, πρώην Εθνοdata: Η πρωτοβουλία μας απέδωσε καρπούς

Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE   -προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA

2/7/2020

Κατασκηνωτικό επίδομα 2020

Συναδέλφισσες, -οι,

Με μεγάλη ανακούφιση διάβασαν οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες την τελευταία ανακοίνωση του ΤΥΠΕΤ με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε πιστοποιημένες κατασκηνώσεις, εφόσον το επιθυμούν, κάνοντας χρήση του Κατασκηνωτικού Επιδόματος.

Όπως είχαμε γράψει στην από 17-6-2020 επιστολή μας προς το ΤΥΠΕΤ το κατασκηνωτικό επίδομα προβλέπεται τόσο στο άρθρο ΙΙ.7 της κλαδικής σύμβασης του 1993, όσο και  άρθρο 5 της κλαδικής σύμβασης ΟΤΟΕ του 2006 – 2007.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου μας να αποστείλει επιστολές προς τη Πρόεδρο και το ΔΣ του ΤΥΠΕΤ (17-6-2020), προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ (17-6-2020 και 22-6-2020) καθώς και προς τον Πρόεδρο και την ΕΕ της ΟΤΟΕ (22-6-2020) απέδωσε καρπούς.

Την τεκμηρίωση που εκθέσαμε στις επιστολές μας υιοθέτησαν και άλλες παρατάξεις του συλλόγου ΣΥΕΤΕ. που συμφώνησαν μαζί μας ότι το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί ειδικά για την φετινή χρονιά υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών της πανδημίας.

Ωστόσο πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν της ευεργετικής απόφασης για την φετινή καταβολή του επιδόματος και όσοι γονείς έχουν ήδη στείλει τα παιδιά τους σε camp ημερήσιας λειτουργίας τα οποία διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και άδεια λειτουργίας. Πολλοί γονείς έχουν επιλέξει αυτή τη λύση μη γνωρίζοντας τη καταληκτική απόφαση σε σχέση με την καταβολή του κατασκηνωτικού επιδόματος.

Επίσης θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν και οι γονείς που έχουν ήδη στείλει τα παιδιά τους σε κατασκήνωση από την 1η κατασκηνωτική περίοδο η οποία ξεκίνησε ήδη από την τρέχουσα εβδομάδα, δηλαδή από 29/6/2020.

Για τα παραπάνω θέματα έχουμε ήδη στείλει επιστολή προς την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ, η οποία επισυνάπτεται. Θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη.

Το Δ.Σ.