Τσίπρας: Οι εργαζόμενοι στο πιο βαθύ σκοτάδι και ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ηλιοβασιλέματα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τσίπρας: Οι εργαζόμενοι στο πιο βαθύ σκοτάδι και ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ηλιοβασιλέματα
  • Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με το Προεδρείο Ομοσπονδιών εργαζομένων του τουρισμού και του επισιτισμού.

«Είναι πράγματι οξύμωρο, είδαμε τις προηγούμενες ημέρες τον κύριο Μητσοτάκη να πουλάει ηλιοβασιλέματα στην Σαντορίνη, την ίδια στιγμή όμως που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι και οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βιώνουν μέρες αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση που αναγνωρίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο η ύφεση θα φτάσει το 16 % αλλά δεν λένε όμως με ποιο σχέδιο θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ύφεσης αυτής.

«Εμείς προτείναμε την χρηματοδότηση στο 100% του ασφαλιστικού κόστους για τς επιχειρήσεις και στο 40% του μισθολογικού προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην χάσουν ένα ευρώ και να μπορέσουν να αντέξουμε σε αυτή την κρίση, όπου θα έχει πολύπλευρες επιπτώσεις το επόμενο διάστημα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «δυστυχώς φοβάμαι ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν την κρίση αυτή ως ευκαιρία προκειμένου να επιβάλουνε ακόμη πιο αντεργατικές λογικές. Πρέπει πρώτα να παλέψετε για την επιβίωση των ανθρώπων σας, πρέπει να παλέψετε και για τα δικαιώματα, για τις συμβάσεις».

Από την πλευρά του με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση και ο πρόεδρος της Πανελληνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στον Επισιτισμο-Τουρισμο, κ. Γ. Χότζογλου. «Το αφήγημα αυτό ότι θα καταφέρουμε να δουλέψουμε τη σεζόν καταρρέει πανηγυρικά» επεσήμανε ο κ. Χότζογλου.

Γιώργος Κατσίγιαννηςhttps://www.athina984.gr/