Η ΠΟΘΑ στηρίζει τους πρώην εργαζόμενους της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΠΟΘΑ στηρίζει τους πρώην εργαζόμενους της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος βρίσκεται στο πλευρό των πρώην εργαζόμενων της ιστορικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Οι 850 περίπου εργαζόμενοι μετά την πτώχευση της εφημερίδας (2011) ταλαιπωρούνται επί εννέα ολόκληρα χρόνια με αρκετούς από αυτούς να παραμένουν άνεργοι και να βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.
Καταδικάζουμε την ενέργεια των τραπεζών Alpha & Πειραιώς να ανακόψουν τη διαδικασία απόδοσης στους εργαζόμενους τμήματος του πλειστηριάσματος από την πώληση του κτιρίου της εφημερίδας, που εκτός από παντελώς αβάσιμη νομικά, χαρακτηρίζεται από ακραία αναλγησία, καθώς το μόνο που θα επιτύχουν οι τράπεζες είναι η καθυστέρηση στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων, η οποία μπορεί να φτάσει και τα τέσσερα και πέντε χρόνια.
Ζητάμε να σταματήσει η εκδικητική στάση των τραπεζών απέναντι στους εργαζόμενους. Οι Τράπεζες ως γνωστόν έχουν λάβει τα μεγαλύτερα πακέτα στήριξης την τελευταία δεκαετία και οι Έλληνες πολίτες έχουν επωμισθεί τις σκανδαλώδεις πολιτικές τους.
 
Καλούμε, επίσης, την Κυβέρνηση και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να καταθέσουν  τώρα νομοθετική πρόταση για να αλλάξει ο νόμος και να ισχύσει σε όλες τις πτωχεύσεις που εκκρεμούν, ώστε να προηγούνται οι απαιτήσεις των εργαζομένων. Πρέπει να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να είναι ουραγοί στη διεκδίκηση των εσόδων από  εκποιήσεις περιουσίας των
πιο πρόσφατα πτωχευμένων εταιρειών.
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ