Απολύσεις στον e-ΕΦΚΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολύσεις στον e-ΕΦΚΑ

«Τραγική μέρα για τον e-ΕΦΚΑ» χαρακτηρίζει την 15η Ιουνίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) καθώς κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις σε αρκετούς πρώην συμβασιούχους, απασχολούμενους με δικαστικές αποφάσεις από το 2003 στον τ. ΟΠΑΔ, στη συνέχεια στο τ. ΙΚΑ και στον ΕΦΚΑ.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προχώρησε στην απόλυση σε εφαρμογή σχετικής αρνητικής δικαστικής απόφασης, οδηγώντας στην ανεργία εργαζομένους έπειτα από 17 χρόνια εργασίας.

Η Ομοσπονδία τα προηγούμενα χρόνια διεκδίκησε με επανειλημμένες προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση τη μονιμοποίηση των εργαζομένων καθώς «είναι απολύτως απαραίτητοι στον υποστελεχωμένο e-ΕΦΚΑ» με τους περισσότερους εξ αυτών να εργάζονται σε οργανικές μονάδες για περισσότερο από 10 χρόνια, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία.

«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εκτέλεση της συγκεκριμένης απόφασης, χωρίς ταυτόχρονα να ληφθεί καμιά πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί και είναι δυνατόν να δώσουν νόμιμη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα» αναφέρει η ΠΟΠΟΚΠ καταλογίζοντας στη σημερινή διοίκηση «”βιασύνη” στην υλοποίηση αντεργατικών αποφάσεων, όπως πρόσφατα έγινε και στο θέμα των μετατάξεων».

Καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ «για την παρελκυστική τακτική στην επίλυση του προβλήματος» και καλεί «έστω αυτή την ύστατη στιγμή, να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση του προβλήματος για τους απολυμένους συναδέλφους μας, αλλά και συνολικά για τους υπόλοιπους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις στον e-ΕΦΚΑ».