Ο πολιτισμός αντιστέκεται στον κυβερνητικό «κορονοϊό»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο πολιτισμός αντιστέκεται στον κυβερνητικό «κορονοϊό»

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πολιτιστική βιομηχανία της χώρας, που αντιπροσωπεύει περίπου 150.000 επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων, διαδηλώνουν σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου στο Σύνταγμα, διεκδικώντας τα αυτονόητα: το δικαίωμα στην αξιοπρεπή επιβίωση, ζητώντας από την κυβέρνηση να «διακόψει» το πογκρόμ, που ακούσια ή εκούσια έχει εξαπολύσει εναντίον των ανθρώπων της Τέχνης.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ακροάματος Θεάματος και τα σωματεία στον Πολιτισμό.

Σωματεία και εργαζόμενοι ζητούν:

  • Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα – Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
  • Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.
  • Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).
  • Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.
  • Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα.
Τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων
Ο Πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος – Ακροάματος, Κώστας Κεχαγιόγλου
Το παρόν έδωσαν ηθοποιοί και τραγουδιστές
Μέλη της ΓΣΕΕ και Εργατικών Κέντρων
Καθώς και μέλη της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένα με την ΕΑΕΚ
Ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης
Support Art Workers