Όχι στη λεηλάτηση των μισθών μας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όχι στη λεηλάτηση των μισθών μας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 8/11/2017, ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.) έξω από το κεντρικό κτίριο της Eurobank.

Οι καθαρίστριες,  μέλη του Συλλόγου,  εργάζονται μέσω «εργολάβου» καθαριότητας στο κτίριο της Eurolife (ανήκει στον ίδιο όμιλο με τη Eurobank). Απειλούνται με νέες μειώσεις μισθών μετά τον μειοδοτικό διαγωνισμό που ανεπίσημα έχει ήδη προκηρυχθεί για το τέλος Νοέμβρη. Για να συνεχίσουν τη δουλειά τους στις ίδιες θέσεις με τον νέο εργολάβο, όποιον   μειοδοτήσει στον διαγωνισμό, θα πρέπει να δεχτούν τον κατώτατο μισθό χωρίς να κατοχυρώνουν κανένα δικαίωμα μετά από χρόνια δουλειάς.

Η Τράπεζα που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με κρατική χρηματοδότηση, παρουσίασε κέρδη 230 εκ. ευρώ για το 2016 και έχει ήδη θετική πορεία κερδών το 2017.

Τα στελέχη της που προφανώς αναζητούν αλλού τους προσωπικούς τους παραδείσους δεν διστάζουν να περικόψουν μισθούς που ζουν οικογένειες ενώ το οικονομικό αποτέλεσμα για τη Τράπεζα είναι αμελητέο.

Το σωματείο που μαζί με αλληλέγγυους εργαζόμενους από άλλους χώρους και νεολαίους διαμαρτυρήθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας ανακοίνωσε ότι αυτό ήταν «μόνο το πρώτο βήμα του αγώνα για να μη λεηλατηθούν οι μισθοί μας».