Γ. Μακράκης: Τη χυδαιότητα Άδωνι για ανέργους με «μαύρα» έπρεπε να την πει ο Κ. Μητσοτάκης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Μακράκης: Τη χυδαιότητα Άδωνι για ανέργους με «μαύρα» έπρεπε να την πει ο Κ. Μητσοτάκης

O Κ. Μητσοτάκης έπρεπε ο ίδιος στο διάγγελμα να εξηγήσει πώς είδε μόνο 155.000 αντί να διατυπώνει ο Άδ. Γεωργιάδης το χυδαίο επιχείρημα ότι οι υπόλοιποι αφού ζουν ακόμη μάλλον εργάζονται με «μαύρα», προσβάλλει και το κράτος να λέει ότι δεν εντόπισε 350.000 άτομα σε «μαύρη» εργασία, καμία λογική να παίρνεις έκτακτο επίδομα αν είσαι 24 μήνες άνεργος αλλά όχι 25, ήταν πάνω από 500.000 οι μακροχρόνια άνεργοι τον Φεβρουάριο, είπε ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ Γεώργιος Μακράκης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Ως μακροχρόνια άνεργοι ορίζονται όλοι οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με ανεργία άνω των 12 μηνών και τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τον Φεβρουάριο ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι 1.100.000 περίπου, εκ των οποίων 510.000 είναι μακροχρόνια άνεργοι, περίπου το 47%, είπε ο κ. Μακράκης.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία λογική στο διαχωρισμό «νεότερων» και «παλαιότερων» μακροχρόνια ανέργων για να δοθεί επίδομα μόνο στους πρώτους. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης το ανακοίνωσε με ακόμη πιο αυθαίρετο τρόπο, λέγοντας ότι το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ θα πάρουν «οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι». Αυτούς έβλεπε, τους άλλους δεν τους είδε καν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το επιχείρημα που διατύπωσε ακολούθως ο Άδωνις Γεωργιάδης (ότι οι «παλαιότεροι» κάπως θα πρέπει να έχουν επιζήσει άρα εργάζονται σε «μαύρη» εργασία) είναι ό,τι πιο χυδαίο, κατά τον ίδιο, ενώ αν είναι αυτό το επιχείρημα, θα έπρεπε να το πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Προσβάλλουν 350.000 ανέργους, τους λένε ότι κάνουν «μαύρη» εργασία και τους αφήνουν απ` έξω. Προσβάλλουν και το ίδιο το κράτος, λένε ότι αφού υπάρχουν 350.000 σε «μαύρη» εργασία έχει αποτύχει η διαδικασία του ελέγχου.

Ένας άνεργος με 25 μήνες ανεργίας δεν παίρνει το επίδομα, ένας με 24 το παίρνει. Δηλαδή ο πρώτος δουλεύει «μαύρα»; Είναι γελοίο, δεν έχει καμία λογική, επανέλαβε ο κ. Μακράκης.