Κορωνοϊός: 3 στους 4 πολίτες με μειωμένο μισθό – εισόδημα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κορωνοϊός: 3 στους 4 πολίτες με μειωμένο μισθό – εισόδημα
  • Το 73% των Ελλήνων δηλώνουν πως έχει επηρεαστεί αρνητικά ο μισθός, το εισόδημα και η εργασία τους, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι μισοί θεωρούν πως θα κολλήσουν 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορωνοϊό, ενώ το 42% θεωρεί μικρή ή ανύπαρκτη την πιθανότητα να νοσήσει. Το 8% των ερωτηθέντων δε γνωρίζει ή δεν απαντά. Η έρευνα έγινε πανελλαδικά και συμμετείχαν 1.200 άτομα με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. 

Αναφορικά με την εργασία και το εισόδημα, το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, ενώ το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν απαντά. Εξαιτίας του κορωνοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%. Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

ΠΗΓΗ: https://left.gr/