ΣΥΝΕΚ «Αποχαιρετισμός» στον Μανώλη Γλέζο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΕΚ «Αποχαιρετισμός» στον Μανώλη Γλέζο

Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
Βογκήστε τύμπανα πολέμου… Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !
Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα!
Άγγελος Σικελιανός

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, εν μέσω πανδημίας, «έφυγε» από κοντά μας ο Μανώλης Γλέζος, αγωνιστής της Αριστεράς, σύμβολο της εθνικής αντίστασης και του συλλογικού αγώνα. Ο Μανώλης Γλέζος ανέδειξε σε όλη του τη ζωή την ευθύνη του ατόμου ως ανθρώπου και πολιτικού υποκειμένου.

Έζησε όλες τις περιπέτειες της Αριστεράς στην Ελλάδα και στον κόσμο, συμμετείχε στο μεγαλείο της λαϊκής αντίστασης και των αγώνων για μια δικαιότερη κοινωνία και έδειχνε με τη στάση του το δρόμο της περηφάνιας, της  διεκδίκησης και της πίστης στις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες.

Κάτω από άλλες συνθήκες θα τον αποχαιρετούσαμε με μια πάνδημη κηδεία, αποτίοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα που σε χαλεπούς καιρούς νίκησε τον φόβο με τον πιο εμβληματικό τρόπο και στήριξε με την πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική του δράση την αλληλεγγύη.

Σήμερα, στους δικούς μας δύσκολους καιρούς, αποχαιρετάμε τον άνθρωπο που ύψωσε τους λαϊκούς αγώνες, στέλνοντας με τη σειρά μας το μήνυμα για αγώνα και  κοινωνική δικαιοσύνη.

2020_03_31-glezos