ΣΥΔΑΠΤΤ: Επιστολή προς την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ για τα νέα μέσα προστασίας της υγείας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Επιστολή προς την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ για τα νέα μέσα προστασίας της υγείας

Αξιότιμες –οι Κυρίες/Κύριοι,

Με μεγάλη ανακούφιση διαβάσαμε την ανακοίνωση σας για τα νέα μέσα προστασίας της υγείας των ασφαλισμένων με τα οποία εφοδιάστηκε το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (Ταμείο Υγείας Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας),  διαπιστώσαμε την άμεση λήψη μέτρων προστασίας καθώς και τη έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους σας σχετικά με την νέα νόσο (Covid-19).

Ωστόσο η αποτελεσματική μέθοδος αναχαίτισης μιας πανδημίας περιλαμβάνει μέτρα που εφαρμόζονται καθολικά και όχι επιλεκτικά, ώστε να μην δημιουργούνται κενά που διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού. Στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Τράπεζας όπως θα γνωρίζετε, εργάζονται εκατοντάδες υπαλλήλων μέσω τρίτων εταιρειών που προσέρχονται καθημερινά στην εργασία τους και στηρίζουν μεγάλο μέρος των εργασιών που δεν γίνονται εξ αποστάσεως. Επειδή η  μετάδοση του ιού  γίνεται πολύ εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, η σωστή περίθαλψη και παρακολούθηση ατόμων με ήπια συμπτώματα, η γρήγορη αντιμετώπιση και απομόνωση ενδεχόμενου κρούσματος, η αμφίπλευρη ενημέρωση μεταξύ εργαζομένων και ειδικών της υγείας μπορεί να είναι τα κρίσιμα εκείνα βήματα που εάν υλοποιηθούν σωστά θα μειώσουν αισθητά τις πιθανότητες εμφάνισης κρουσμάτων και θα μας φέρουν εγγύτερα στο τέλος της πανδημίας. Εξάλλου, όπως γνωρίζετε προς το παρόν δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο ούτε το φάρμακο που καταπολεμά τον συγκεκριμένο ιό και το βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας πέφτει στην αποτροπή της μετάδοσης.

Προς τούτο ζητάμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο οι υπηρεσίες και τα μέσα προστασίας που διαθέτει το ΤΥΠΕΤ να διατίθενται και σε εμάς, τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας μέσω τρίτων εταιρειών. Ο αριθμός των συναδέλφων μας υπερβαίνει τα χίλια (1000) άτομα και σε ορισμένες διευθύνσεις το ποσοστό σε σχέση με το σύνολο του προσωπικού είναι πάνω από 60%. Η δημιουργία ασπίδας προστασίας που θα προστάτευε το σύνολο του προσωπικού και όχι ένα μέρος του θα απέκλειε την πιθανότητα να δημιουργηθούν κενά στην προσπάθεια να μην βρεθούν νέοι ξενιστές για τον ιό. Πιστεύουμε ότι και η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα παράσχει την έμπρακτη συνδρομή της για την καλύτερη δυνατή προστασία όλων των εργαζόμενων.

Επειδή η πανδημία του Κορονοϊού είναι παρούσα και δεν κάνει διακρίσεις, σας καλούμε να επιδείξετε την υπευθυνότητα που αρμόζει για να προστατέψετε την υγεία των ήδη ασφαλισμένων μελών σας και των συναδέλφων τους και αναμένουμε την απάντησή σας.  

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας

Βασιλική Χριστοπούλου         Γιώργος Καπετανάκης