Η ΟΜΕ-ΟΤΕ για τις δηλώσεις του CEO

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΟΜΕ-ΟΤΕ για τις δηλώσεις του CEO

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Διευθύνοντος  Συμβούλου, ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει για το μέλλον της εταιρείας, για το πώς είμαστε σήμερα, πώς φτάσαμε ως εδώ. Για το τι πρέπει να αλλάξουμε και τι σημαίνει για τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ.

Δυστυχώς δεν κόμισε γλαύκας, καθώς όλα όσα ανέφερε είναι  χιλιοειπωμένα και δεν προσέθεσε κανένα νέο στοιχείο στο δημόσιο διάλογο.

Οφείλουμε όμως να καυτηριάσουμε τη φράση ότι όλα όσα κατάφερε η εταιρεία στα χρόνια της κρίσης  δεν ήταν προϊόν  διαπραγμάτευσης με τα σωματεία.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

  • Μεταξύ 2012 και 2019 τα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων (EBIDTA) αυξήθηκαν κατά 88%. Επίσης, μετά το 2016 τα προαναφερθέντα κέρδη αυξάνονται 6% κατά μέσο όρο, ανά έτος.
  • Μεταξύ 2012 και 2019 το συνολικό μισθολογικό κόστος, στο οποίο περιλαμβάνονται οι αποδοχές και τα επιδόματα του προσωπικού, τα κόστη σχετιζόμενα με το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης και οι πόροι για τον λογαριασμό νεότητας, μειώθηκαν κατά 55%.
  • Το μισθολογικό κόστος ως ποσοστό επί των εσόδων μειώθηκε μεταξύ 2012 και 2019 κατά 56%. Ειδικά, το 2018 αντιστοιχούσε στο 15,6% των εσόδων, όταν το 2012 το μισθολογικό κόστος ήταν ίσο με το 31,8% των εσόδων.

Όλα αυτά προέκυψαν ακριβώς επειδή εταιρεία και ΟΜΕ-ΟΤΕ υπέγραφαν ΣΣΕ με αίσθημα ευθύνης.

Αλήθεια αναρωτιόμαστε ποια είναι η οικονομική συνεισφορά των μελών της Διοίκησης στην βιωσιμότητα της εταιρείας αυτή την οκταετία;

Επειδή κάποιοι χλευάζουν τον παλιό ΟΤΕ, αυτός, κύριοι, με τα όποια παλιά του προβλήματα και τις δυσλειτουργίες αναπτύχθηκε από την Αρμενία μέχρι την Αλβανία, καθιστώντας τον έτσι την μεγαλύτερη εταιρεία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αλήθεια δεν είναι ότι με δική σας αποκλειστικά ευθύνη μας γυρίσατε στην εποχή του ’80, όπου χρειάζεται μέσο για μια νέα σύνδεση ή αποκατάσταση μιας βλάβης;

Το 24/48 μέρες, κύριοι της Διοίκησης, είναι αποκλειστικά και πάλι δικό σας επίτευγμα.

Η πλευρά των εργαζομένων προσέρχεται στην αυριανή 16/01/2020 συνάντηση για διαπραγμάτευση ΣΣΕ με στόχο να επανέλθει η ηρεμία στην εταιρεία, η οποία είχε  διασαλευτεί μετά τις άστοχες κινήσεις της διοίκησης.

H υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ

  • Τριετούς διάρκειας με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους
  • Πραγματικές αυξήσεις για όλους

θα είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας Διοίκησης και εργαζομένων για την κοινή πορεία στο μέλλον.

Εάν δεν εισακουστούν από τη Διοίκηση τα αιτήματά μας , ο αγώνας που κάναμε μέχρι τώρα δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή.  Δεν σταματάμε αν δεν δικαιωθούμε.

Τέλος, επειδή πολλά ακούστηκαν για την στάση μας, δεν μας αγγίζουν ανακοινώσεις και δημοσιεύματα καθώς εμείς  ρητά δηλώσαμε ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, είτε από εξωθεσμικούς παράγοντες με κουκούλες, είτε από καλοπληρωμένα διευθυντικά στελέχη που μηνύουν εργαζόμενους, είτε από πληρωμένους κονδυλοφόρους. Σας καλούμε, κύριοι της Διοίκησης, να πράξετε το ίδιο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ