Κοροϊδία για την αύξηση του κατώτατου μισθού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοροϊδία για την αύξηση του κατώτατου μισθού
  • «Είπαμε ότι θα αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό κάθε χρόνο με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το Φεβρουάριο αύξησε ήδη τον κατώτατο μισθό κατά 11%, δηλαδή για τα επόμενα 3 χρόνια», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, παραπέμποντας τη σχετική συζήτηση στον Μάιο του 2020 και ακυρώνοντας την προεκλογική δέσμευση του Μητσοτάκη.

Θυμάστε την προεκλογική «πρόταση» Μητσοτάκη σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο οποίος πρέπει να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο από την αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ); Ξεχάστε την! Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας 23/12/19 στην ΕΡΤ, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ «ξαφνικά» αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% τον Φεβρουάριο του 2019, ενσωμάτωσε «την αύξηση μισθού που θα έπρεπε να γίνει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας, με βάση τους ρυθμούς μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας».

Εν ολίγοις, ό,τι πήρατε πήρατε, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προκαταβολικά αύξησε τον κατώτατο μισθό και.. στέρησε από την κυβέρνηση της ΝΔ τη χαρά να πράξει το ίδιο.

Βέβαια, όταν προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός διατύπωνε την υπόσχεση για αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, γνώριζε ότι ο κατώτατος μισθός είχε ήδη αυξηθεί μερικούς μήνες νωρίτερα. Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών αρκείται να μας πει ότι «θα δούμε τα δεδομένα της οικονομίας».

Μερικές ώρες αργότερα, το πρωί της Τρίτης 24/12, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι «εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με την εξέλιξη του καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράμετροι»

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το μεσημέρι της Τρίτης, κάνοντας αναφορά και στη δήλωση Πέτσα για την 13η σύνταξη (η οποία θα καταργηθεί):

«Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Πέτσας ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτοντας με περίσσιο θράσος ακόμα μία απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά και το φιάσκο με το κοινωνικό μέρισμα.

Ο μεν κ. Σταϊκούρας είπε ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης κάθε χρόνο, αλλά τελικά δεν θα το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε 11% το 2019, άρα καλύφθηκε η υπόσχεσή του για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια!

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανύπαρκτη και «προεκλογικό επίδομα» τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάστηκε να ψηφίσει μέχρι και η ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η κυβέρνηση σκοπεύει να την καταργήσει.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των εργαζόμενων και των συνταξιούχων… ξεχείλισε από τα δώρα του κ. Μητσοτάκη. Τρομάζουμε στην ιδέα τι θα σκεφθεί να τους κάνει για την Πρωτοχρονιά».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο «βιαστικός» ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε συγκεκριμένη δέσμευση για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 και το 2021 κατά 7,5% και 7,5%, αντίστοιχα. Τώρα, θα πρέπει να «ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα της οικονομίας και να επιτευχθούν οι ρυθμοί μεγέθυνσης που αναμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκης» προκειμένου να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως χαρακτηριστικά είπε τη Δευτέρα ο κ. Σταϊκούρας. Τοποθέτησε την εκτίμηση για τα δεδομένα αυτά τον… Μάιο του 2020.

https://left.gr/news/vinteo-xehaste-tin-ayxisi-toy-katotatoy-misthoy-tin-ekane-prokatavolika-o-syriza?fbclid=IwAR0sRJTQh6k5he-M1ohy7KUz_hEl9acviz4S6g4AoXMxY31xO-lBlKjIjeE