Θετική η στάση της Υπουργού Πολιτισμού για την ισοτιμία των πτυχίων των ανωτέρων σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θετική η στάση της Υπουργού Πολιτισμού για την ισοτιμία των πτυχίων των ανωτέρων σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

Τη θετική ανταπόκριση της Υπουργού Πολιτισμού κας Λυδίας Κονιόρδου για το θέμα της ισοτιμίας των πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης εισέπραξαν οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνικών σωματείων που συναντήθηκαν  μαζί της την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας. Στην πρώτη αυτή κινητοποίηση συμμετείχαν περίπου 200 εργαζόμενοι από τον χώρο του Πολιτισμού.

(Δηλώσεις Υπουργού Πολιτισμού και φορέων για ΚΥΑ ισοτιμίας πτυχίων σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης)

Η συγκέντρωση θα επαναληφτεί το προσεχές διάστημα στο Υπουργείο Παιδείας (αναμένεται από την Π.Ο.Θ.Α. η ημερομηνία). Το βασικό αίτημα είναι η άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η διάταξη για την ισοτιμία των ανωτέρων σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

«Εδώ και πολύ καιρό αποτελεί προτεραιότητά μας η ισοτίμηση των πτυχίων» δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού ενώπιον της αντιπροσωπείας της Π.Ο.Θ.Α. προσθέτοντας ότι «για τον σκοπό αυτόν έχουμε περάσει σχετική διάταξη, για την υλοποίηση της οποίας προβλέπεται η έκδοση ΚΥΑ με το Υπουργείο Παιδείας. Βρισκόμαστε σε τελική φάση διαμόρφωσης της ΚΥΑ και επιδιώκουμε το συντομότερο δυνατόν την τελική διαμόρφωση και υπογραφή της». Στη συνάντηση άλλωστε διαπιστώθηκε πόσο σημαντικό ζήτημα είναι η ισοτιμία των πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στη συνάντηση με την Υπουργό συμμετείχε ο Διευθυντής του γραφείου της Υπουργού Βαγγέλης Πολίτης ενώ εκ μέρους της ΠΟΘΑ παρευρέθηκαν οι Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Κεχαγιόγλου και Μαργαρίτα Συγγενιώτου, η Πρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού Αγγελική Στελάτου και Κωνσταντίνος Αλευράς, η Πρόεδρος του Σωματείου Καθηγητών Χορού Αυγή Προγκίδη, οι ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου, Φώτης Αρμένης, Ελισάβετ Σταυρίδου και από τους κινηματογραφιστές Παπαδόπουλος Χρήστος,  Γιώργος Κελίδης και Γιάννης Παλαμαρίδης.

Επίσης, από πλευράς της ΠΟΘΑ, τονίστηκε ότι πάγιο αίτημα του χώρου είναι η ίδρυση ανώτατης δημόσιας  σχολής (Πανεπιστήμιο) που θα περιλαμβάνει τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα (παραστατικών τεχνών, ηθοποιών, χορευτών, σκηνοθετών, κινηματογραφιστών).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της για το θέμα αυτή τη φορά στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να πραγματοποιήσει δυναμική κινητοποίηση.